Lyt til artiklen

Kronprinsesse Mary har netop i al hast forladt en flygtningelejr for syriske flygtninge i Jorden.

Kronprinsesse Mary er sammen med udviklingsminister Christian Friis Bach på besøg i Za'atari-lejren, verdens næststørste flygtningelejr med 123.000 syriske flygtninge i det nordlige Jordan. Onsdag eftermiddag blev besøget afsluttet meget brat, fordi en demonstration med utilfredse syriske flygtninge nærmede sig afsnittet, hvor Mary befandt sig.

Kronprinsessen var i færd med at give interview til danske journalister, da en FN-ansat kom ind og advarede Marys livvagter om, at situationen var ved at blive farlig.

- Vi kunne høre demonstranterne inde fra teltet. De kom med vrede tilråb på arabisk, og de var meget tæt på, siger BTs reporter Jens Anton Havskov, der var med til pressemødet.

Demonstranterne fik de jordanske sikkerhedsvagter til at komme op i højeste aktivitetsniveau.

Kronprinsesse Mary besøger en flygtningelejr i Jordan x

Midt i et interview hastede kronprinsesse Mary og udviklingsminister Christian Friis Bach, deres følge og sikkerhedsvagter fra PET i al hast ud af lejren, som ligger i den jordanske ørken otte kilometer fra den syriske grænse.

Inden Mary satte sig ind i den ventende sorte Mercedes, som en del af er større kortege og sikkerhedsopbud, nåede hun at veksle et par hurtige afsluttende ord og håndtryk med lederen af den store flygtningelejr.

- Hun nåede at gennemføre selve besøget i lejren og havde faktisk overskredet tidsplanen, men det blev et hurtigt farvel, fortæller Jens Anton Havskov.

Marys og udviklingsministerens besøg i Jordan fortsætter nu som planlagt med et tæt pakket program resten af onsdag og i morgen.

.
Hvis du er på mobil eller app, kan du se et kort over Flygtningelejre med syrere HER
.