De skrev bøger sammen. Holdt foredrag og drev et fælles firma.

I årevis arbejdede prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng så tæt sammen, at nyfigne røster begyndte at hviske om, at veninderne måske var kærester.

Samarbejdet mellem Nordeng og prinsessen ophørte brat i foråret, da kvinderne efter 12 års parløb havde sidste undervisningsdag i firmaet Soulspring - bedre kendt som 'Engleskolen'.

Nogenlunde samtidig blev det offentligt kendt, at den fraskilte prinsesse havde fået en ny kæreste, den amerikanske shaman Durek Verret.

Prinsesse Märtha Louise (tv) og hendes mangeårige kompagnon Elisabeth Nordeng. Sidstenævnte har nu udgivet en bog, hvor hun blandt andet kommer ind på sit forhold til prinsessen.
Prinsesse Märtha Louise (tv) og hendes mangeårige kompagnon Elisabeth Nordeng. Sidstenævnte har nu udgivet en bog, hvor hun blandt andet kommer ind på sit forhold til prinsessen. Foto: GERT EGGENBERGER
Vis mere

Nu har Elisabeth Nordeng skrevet 'en inspirationsbog for kvinder midt i livet', hvor hun også berører sit forhold til prinsessen.

»Da jeg begyndte på bogen, havde jeg ikke lyst til at sætte ord på noget af det. Men jeg ved jo, at der ikke er nogen vej uden om. Hvis det ikke var for min relation til Märtha, ville du sandsynligvis aldrig have hørt om mig, og mit liv ville også have været helt anderledes uden de tolv år med en partner fra den kongelige familie,« siger hun til den norske avis, Dagbladet.

De to kvinder er især kendt for deres såkaldte 'Engleskole' og for deres bog om sensitive børn, som udkom sidste år.

I bogen fortæller Nordeng, hvordan de to kvinder mødtes om deres fælles interesse, og siden blev både forretningspartnere og nære veninder.

Martha Louise arbejdede sammen med Elisabeth Nordeng i 12 år, før deres samarbejde ophørte i foråret.
Martha Louise arbejdede sammen med Elisabeth Nordeng i 12 år, før deres samarbejde ophørte i foråret. Foto: MAURI RATILAINEN
Vis mere

På et tidspunkt bemærkede hun dog, at deres forhold havde ændret sig.

»Det var også på det tidspunkt, at de usande rygter om, at vi havde et lesbisk forhold begyndte at florere, og det påvirkede os måske mere, end vi anede dengang. Selv om vi kunne le højt af det, begge to, så var det ikke særlig sjovt. Især ikke for vore familier,« siger hun.

I slutningen af 2018 begyndte Elisabeth Nordeng at overveje at afslutte samarbejdet med prinsessen, men hun blev alligevel chokeret, da Märtha Louise kom hende i forkøbet og tog beslutningen for hende.

»Jeg følte mig totalt taget på sengen. Det nyttede ikke, at jeg begyndte at argumentere, for hun var jo på vej ud af døren.«

Interview med den norske prinsesse Märtha Louise og hendes medforfatter Elisabeth Nordeng.
Interview med den norske prinsesse Märtha Louise og hendes medforfatter Elisabeth Nordeng. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Det værste var, at hun kom mig i forkøbet. Planen var jo, at JEG skulle sige fra. Jeg skulle starte for mig selv. Og så endte det hele med, at jeg blev forladt,« skriver hun i bogen.

Elisabeth Nordeng understreger dog over for Dagbladet, at hun på ingen måde føler sig erstattet af shamanen.

»Nej, overhovedet ikke. Märthas og mit forhold var afklaret før det. Jeg synes, det er fantastisk, når to mennesker finder kærligheden.

I en mail til den norske avis skriver prinsessens manager, at Märtha Louise ønsker Elisabeth Nordeng tillykke med udgivelsen af den nye bog, men at hun ikke har yderligere kommentarer.