Han kalder sig shaman, taler med ånder og er jævnligt i kontakt med en spirituel verden i en anden dimension.

Han kan – efter eget udsagn – helbrede nyresten, psoriasis og kræft med et snuptag

Og så har han været død og er blevet genfødt.

Prinsesse Märtha Louises nye kæreste, den 44-årige Durek Verrett, siger selv, at det norske kongepar, hans nye svigerforældre, elsker ham.

Men den uforbeholdne kærlighed strømmer ham tilsyneladende ikke i møde fra de menige nordmænd.

I hvert fald får prinsessens nye kærlighed flere lægefaglige eksperter til at løfte på øjenbrynene.

De kalder hans metoder for 'farlige' og peger på, at kærlighed kan gøre blind, med en slet skjult hentydning til, at prinsessen har ladet sig forblænde i sin forelskelse.

En række eksperter mere end antyder, at Durek Verretts alternative behandlingsmetoder er kvaksalveri.

Den norske kongefamilie.
Den norske kongefamilie. Foto: Lise Aaserud
Vis mere

Der skal ellers en del til at ryste nordmændene, når det kommer til deres prinsesse Märtha Louise, for kong Harald og dronning Sonjas førstefødte har altid gået sine egne veje.

I 2002 trådte hun formelt ud af det norske kongehus, fordi hun ønskede at være selvstændig erhvervsdrivende. Derfor sagde hun også farvel til apanagen og tiltaleformen 'hendes kongelige højhed'.

Samme år giftede hun sig borgerligt med forfatteren Ari Behn. Han er kendt som en kontroversiel kunstner i Norge og af medierne døbt 'provo-prinsen'.

Selv har den nu 47-årige prinsesse i årevis vakt opsigt med sine historier om, at hun kan tale med engle, og sidste år fik hendes bog og foredrag om sensitive børn hård kritik af fagfolk for ikke at være baseret på videnskabelige kendsgerninger.

Märtha Louise og Ari Behn fotograferet i 2015 året før deres skilsmisse.
Märtha Louise og Ari Behn fotograferet i 2015 året før deres skilsmisse. Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

Og nå ja: Så blev hun skilt fra Ari Behn i 2016, men selv en royal skilsmisse er ikke længere nok til at ryste hverken kongehuset eller undersåtterne.

Nu har hun så fundet kærligheden igen, og selv om prinsessens mor var en 'kvinde af folket', og hendes bror giftede sig med en enlig mor, så vækker Märtha Louises nye kæreste opsigt – selv i Norge.

De norske medier er straks gået i gang med at undersøge, hvem Durek Verrett egentlig er, og hvad han tidligere har sagt om sine spirituelle evner.

Prinsessens nye flamme kalder sig shaman og tilbyder behandling til både privatpersoner og grupper og fortalte sidste år i podcasten 'Well Damn', at han har fået shaman-titlen ved at gennemgå adskillige prøver i forskellige overjordiske dimensioner.

»Jeg har vist, at jeg har kræfter i den fysiske verden, som mennesker ikke forstår,« sagde han i interviewet og forklarede, hvordan han helbredte patienter for både nyresten og psoriasis.

Han taler også om kræft som noget, man skal have en vilje til at blive helbredt for.

Men norske og svenske videnskabsmænd er skeptiske og savner dokumentation for Durek Verretts påstande.

Professor Steinar Westrin siger til den norske avis Dagbladet, at han altid advarer sine patienter mod at modtage den slags behandling, og at det bekymrer ham, at Verretts alternative behandlinger er kommercielle.

Den svenske professor Dan Larhammar fra Uppsalas Universitet er mere kontant:

»Durek hævder noget, som ikke har støtte i videnskaben. Så afkoder han kunden. Der er stor risiko for, at dette er farligt for patienten,« siger han til avisen.

»I bedste fald giver det en placeboeffekt, i værste fald kan det bidrage til at forværre alvorlig sygdom,« tilføjer han.

Verrett har selv tidligere fortalt, hvordan han som 37-årig var døden nær på grund af nyresvigt.

Han lå i kunstig koma og fik til sidst en nyretransplantation.

Det var, da han vendte tilbage til livet, at han fik et nyt perspektiv på livet som shaman.

Prinsessen og shamanen tager snart på turne sammen i Norge og Danmark.

De stod offentligt frem som kærester søndag, men har postet billeder af hinanden på de sociale medier siden efteråret.