Lyt til artiklen

Prins Joachims forlovede Marie Cavallier var med på balkonen, da familien fejrede Dronningens fødselsdag.

Marie Cavallier stjal billedet, da kongefamilien onsdag middag kl. 12 trådte ud på balkonen på Chr. IX’s Palæ for at vinke til folket.

Smilende og til de fremmødte små prinser og prinsesseklædtes store jubel, vinkede Marie til de omkring 4-5000 personer, der ifølge politiet var mødt frem.

Det var nemlig første gang den kommende prinsesse viste sig frem sammen med resten af familien - her lidt over en måned før Marie Cavallier gifter sig med Prins Joachim. Og på Amalienborgs Slotsplads var der da også lidt tvivl om, hvem den mørkhårede skønhed i den røde bluse var:

- Vi var lidt i tvivl om, om det var hende Marie, eller om det var Mary, sagde Kate Jørgensen til bt.dk.

Marie vinkede på vaskeægte prinsesse-manér sammen med sine svigerforældre, Dronningen og Prinsgemalen, sin kommende mand og ikke mindst sine to søde stedbørn prins Nicolai og prins Felix.

Tidligere onsdag havde Prins Joachims privatsekretær ellers sagt følgende til bt.dk.

- Hun er på nuværende tidspunkt hverken medlem af kongehuset eller familien, så derfor kommer hun ikke. Som forlovet er man jo ikke medlem af familien, sagde Kurt Bache og uddybede:

- Det er jo familiebilledet, der skal tages på balkonen, og da Marie på nuværende tidspunkt ikke er med i familien, så er hun der ikke, sagde han til bt.dk.

Det er dog ikke første gang, at et ikke-fuldgyldigt medlem af kongefamilien viser sig på balkonen. Kronprinsesse Mary var også med til at fejre Dronningens fødselsdag, mens hun var forlovet med Kronprins Frederik.

Fra den 24. maj bliver Marie både prinsesse og fuldgyldigt medlem af kongehuset, når hun gifter sig med prins Joachim i Møgeltønder Kirke.