Hendes kongelige højhed Prinsesse Marie holder årets AIDS-tale på søndag i Trinitatis Kirke
Hendes kongelige højhed Prinsesse Marie holder årets AIDS-tale på søndag i Trinitatis Kirke Foto: Jens Nørgaard Larsen
På søndag er prinsesse Marie hovedtaleren, mens Trinitatis Kirken danner rammen for den julekoncert, der bliver holdt for at støtte AIDS-ramte.

Og selv om det er 16. gang, koncerten bliver holdt, bliver det i år med royal deltagelse. Det skyldes, at prinsesse Marie er protektor for AIDS-Fonden.

- ADIS-Fonden skriver hvert år en tale, der bliver holdt af forskellige personer rundt omkring i landet. Da prinsesse Marie læste talen, sagde hun til AIDS-Fondet, at hun den tale ville hun meget gerne holde, fortæller operasanger Jens-Christian Wandt, der er initiativtager til julekoncerten.

I dag er det ikke nær så tabubelagt at blive ramt af AIDS, som for bare få år siden. Men efter videnskaben har fundet livsforlængende medicin til de AIDS-ramte, lever patienterne i dag meget længere og har et bedre liv.

Men alligevel er patienterne stadig omgivet af fordomme. Det vil tilhørerne i Trinitatis Kirke også komme til at høre, når prinsesse Marie holder talen.

- I år bliver der i talen sat fokus på sygdommen og dens problematik. Der er for eksempel stadig en stor frygt for at omgås AIDS-ramte, siger Jens-Christian Wandt.

Eftersom det er en julekoncert til fordel for AIDS-ramte og hvor hele overskuddet går til AIDS-Fondet, vil der selvfølgelig også blive spillet musik i kirken. I den forbindelse er to kendte danskere blevet bedt om at vælge deres yndlings julesalme, som bliver sunget i kirken.

I år er det danseren Silas Holst og tv-værten Tine Götzsche, der hver især har valgt Silent Night og En rose så jeg skyde. Men for Silas Holst bliver julekoncerten nok en ekstra oplevelse. Det er nemlig lykkes for Jens-Christian Wandt at få Silas kæreste, Johannes Nymark, til at synge Silent Night salmen i kirken.

Derudover vil Holmens Herrekvartet fra Holmens Kirke synge. Sidst de sang for et medlem af den kongelige familie var ved Flagdagen i september, hvor soldaterne bliver hædret. Dengang løb tårerne ned af kronprinsesse Marys kinder af bare bevægelse. Også Jens-Christian Wandt vil sammen med sopranen Ditte Højgaard Andersen synge under julekoncerten, der begynder klokken 16 på søndag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.