I toppen af artiklen kan se tv-indslag fra dronning Margrethes besøg i Algeriet. indslaget blev vist på den statsejede tv-kanal Canal Algérie.

Forleden var dronning Margrethe på officielt statsbesøg i Ghana. Men hvad ingen hidtil har opdaget er, at hun også lige var et smut forbi et andet land.

Det, der egentlig skulle have været en teknisk mellemlanding i Algeriet, hvor Forsvarets Challenger-fly skulle have benzin på, udviklede sig nemlig til en regulær statsmodtagelse - om end af den lidt kortere slags. Det skriver Politiken.

Det kom, ifølge avisens kilder, totalt bag på hoffet, udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og ministrenes entourage, at de ved mellemlandingen 22. november sidste år blev mødt med algeriske regeringsrepræsentanter, rød løber og talrige journalister og fotografer.

Mellemlandingen blev til et indslag i nyhedsudsendelsen på den statsejede tv-kanal Canal Algérie, hvor man kan se, hvor stort arrangementet var. Der var en militærparade med mindst 100 soldater, ligesom Dannebrog vajede over Algeriets internationale lufthavn, og i et repræsentationslokale var der rød-hvide blomsterbuketter og endnu et stort dannebrogsflag i baggrunden. Besøget endte med at vare en time, og dronningen og ministrene hilste blandt andet på formanden for Algeriets senat, Abdelkader Bensalah og uddannelsesminister Nouria Benghebrit.

Også det statslige nyhedsbureau APS skrev om besøget. Her kan man også se et billede fra besøget.

Hverken Udenrigsministeriet eller Kongehuset har ønsket at kommentere sagen over for Politiken. Kongehusets kommunikationsafdeling oplyser dog, hvorfor statsbesøget i Algeriet ikke stod i dronningens officielle kalender:

»Programpunktet fremgår ikke af kongehusets hjemmeside, da der var tale om en teknisk mellemlanding, hvor flyet skulle have påført brændstof. Den slags fremgår ikke af kalenderen.«

Den algeriske ambassade i København fortæller dog gerne om besøget i landet, hvor Danmark snart åbner en ny ambassade.

»Vi er virkelig glade for, at dronningen var i Algeriet. Det sker i en tid, hvor de to lande styrker deres bånd«, siger en repræsentant fra Algeriets ambassade til Politiken.

Også ved mellemlandingen på vej hjem fik dronningen og de to ministre en fornem modtagelse i Algeriet. Også her var landets uddannelsesminister til stede - denne gang dog flankeret af udenrigsminister Abdelkader Messahel og Said Bouhadja, formanden for Nationalforsamlingen, senatets underhus.