Royalt Sommertogt - Regent parret besøgte onsdag 02.09.2015 Vejle. Her ved ankomsten Vejle Havn med Kongeskibet.
Royalt Sommertogt - Regent parret besøgte onsdag 02.09.2015 Vejle. Her ved ankomsten Vejle Havn med Kongeskibet. Foto: Claus Fisker

Torsdag har det danske kongehus udsendt en pressemeddelelse om Kongehusets traditionelle sommertogt med kongeskibet Dannebrog, som hvert år besøger udvalgte destinationer i det danske kongerige. Og i år er der en bemærkelsesværdig nyhed i forbindelse med sommertogtet.

Dronning Margrethe besøger nemlig sommerens destinationer ganske alene. Prins Henrik kommer ikke med på årets tur, eftersom prinsen er gået på pension.

Årets sommertogt med Dannebrog består af i alt to adskilte togter samt et besøg på Færøerne.

asdqa

Det første sommertogt, som har fået navnet 'Sommertogt I', finder sted fra 1.-4. juni, hvor dronningen først skal besøge Lolland Kommune og efterfølgende Varde Kommune med kongeskibet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Regentbesøg i Ringkøbing 2 september 2014 Dronning Margrethe og prins Henrik er tirsdag den 2. september på officielt besøg i Ringkøbing. Regentparret gik i land fra Kongeskibet Dannebrog i Hvide Sande og kørte derefter i bil til officielt modtagelse på Rådhuset i Ringkøbing.(Foto: jørgen kirk/Scanpix 2014)

Fra 13.-16. juni er dronning Margrethe på besøg på Færøerne. Og den sidste del af sommertogterne, ved navn 'Sommertogt II', finder sted fra 5.-9. september. Her skal dronningen først besøge Odsherred Kommune, Favrskov Kommune og sidst Langeland Kommune.

Prins Henrik

De i alt 13 dage, hvor dronningen er af sted på togt, vil dronningen altså være helt uden andre medlemmer af Kongehuset.

Det fremgår det af pressemeddelelsen, hvor der eksempelvis står under besøget på i Lolland Kommune, at 'Dronningen aflægger besøg i Lolland Kommune' og så fremdeles.

Prins Henriks kalender er tom og privat
Hos Kongehusets kommunikationsafdeling bekræfter man til BT, at dronning Margrethe vil være på togtet uden ledsagelse fra andre medlemmer af Kongehuset.

Prins Henrik vil dermed ikke ledsage dronningen rundt på det traditionelle sommertogt, som han har gjort så mange gange før.

Regentparret går officielt om bord på Kongeskibet Dannebrog ved Bøje 1, Københavns Havn, med salut fra Batteri Sixtus. Afsejling til Helsingør kl. 12.30 med salut fra Kronborg Slot kl. 14.30, hvorefter Dannebrog anløber Helsingør Havn fredag d. 3. maj 2013.

Hvad prins Henrik skal lave, mens dronning Margrethe er på togt i de danske farvande, vil Kongehuset ikke oplyse nærmere om, da prins Henriks kalender, efter han har trukket sig tilbage, er privat. Det bekræftes desuden af, at prins Henriks kalender på Kongehusets hjemmeside er uden opslag.

Kommunikationsafdelingen hos Kongehuset bekræfter ligeledes over for BT, at der heller ikke vil være andre medlemmer af det danske Kongehus, som vil ledsage dronningen på togterne til sommer.

Henry

Det kom som en stor overraskelse for mange, da dronning Margrethe under nytårstalen 31. december 2015 meddelte, at prins Henrik ville gå på pension.

I nytårstalen sagde dronning Margrethe:

»Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at ’drosle ned’ - til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension.«

k

»Fremover vil Prinsgemalen derfor kun i meget begrænset omfang tage del i de officielle arrangementer, som igennem så mange år har været en naturlig del af hans liv. Det er hans beslutning, jeg forstår den, og jeg respekterer den,« sagde dronning Margrethe om sin 81-årige mand.

Hvad dronning Margrethe i øvrigt skal lave, når hun besøger Lolland, Varde, Færøerne, Odsherred, Favrskov og Langeland er endnu ikke planlagt. Det bliver først meldt ud senere.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.