En japansk mand, som placerede to knive på Japans prins Hisahitos skolebord, fik fredag en betinget fængselsdom på 18 måneder.

Den 13-årige prins er nr. to i rækkefølgen som arving til tronen som kejser af Japan.

Dommen får først effekt, hvis den dømte, Karu Hasegawa, begår yderligere forbrydelser i løbet af de næste fire år, fortæller en talsmand for Tokyos distriktsdomstol til nyhedbureauet AFP.

Hasegawa blev arresteret tilbage i april måned sidste år. Han havde, ulovligt, sikret sig adgang til den skole, som prinsen går på.

Prins Hisahito giver en ko græs på marken i Punakha.
Prins Hisahito giver en ko græs på marken i Punakha. Foto: Imperial Household Agency of Japan
Vis mere

Han blev også tiltalt for at overtræde Japans våbenlovgivning.

Begivenheden skete mens politiet var travlt beskæftiget med at øge sikkerheden, inden den populære kejser Akihito addicerede efter 30 år på tronen.

Prins Hisahito var ikke i skolen, da knivene blev placeret på hans skrivebord - de blev først fundet senere af nogle ansatte.

Prinsen er søn af den nuværende kejser Naruhitos yngste bror Akishino, der er den første til at overtage tronen, hvis hans bror dør.

Den 13-årige prins Hisahito rider på et æsel. 
Den 13-årige prins Hisahito rider på et æsel.  Foto: IMPERIAL HOUSEHOLD AGENCY OF JAP
Vis mere

Dommeren sagde ved domsafsigelsen, at Hasegawa 'begik forbrydelsen af selviske årsager, fordi han ville have opmærksomhed', ifølge den offentlige tvstation NHK.

»Det er ingen plads til eftergivenhed,« sagde dommeren.

Japans krysantemumtrone kan kun gå i arv til en mandlig arving. Det fremgår af lovgivningen, der har været gældende siden 1947.

Det kan i fremtiden give problemer, hvis ikke tronarving nr. 2, prins Hisahito, får en søn.