En stor hajtand, som den syvårige, britiske prins George fik som en gave af sir David Attenborough, bliver med stor sandsynlighed krævet tilbageleveret af regeringen på Malta.

Det er nemlig der, den oprindeligt blev fundet. Det skriver Sky News.

Den verdenskendte natur- og dyredokumentarist var forrige torsdag på besøg hos det royale par prins William og prinsesse Kate og deres børn i Kensington Palace.

De skulle sammen se han seneste dokumentarfilm, 'Livet på vores planet', og den lejlighed benyttede David Attenborough til at overrække tanden til prins George.

På fotos fra begivenheden ses den lille prins stolt holde tanden frem for fotograferne.

Storbritanniens prins William ser på, mens prins George viser hajtanden fra for sin lillebror prins Louis.
Storbritanniens prins William ser på, mens prins George viser hajtanden fra for sin lillebror prins Louis. Foto: KENSINGTON PALACE HANDOUT
Vis mere

Tanden stammer fra den forhistoriske haj megalodon, der var en af de mest frygtede rovfisk på sin tid. Det var for hele 23 millioner år siden, at den svømmede rundt i havene. Den kunne bliver op til 16 meter lang.

Historien om den store hajtand er i mellemtiden nået til Malta, hvor avisen Times of Malta har spurgt landets kulturminister, José Herrera, om han ikke har planer om, at dette fund skal indgå i landets samling. Og jo, svaret var, at han nok 'skulle få bolden til at rulle'.

Han fortalte avisen, 'at der er nogle ting, som er vigtige for den maltesiske arv, og de er endt udenlands, men de fortjener at komme tilbage'.

»Vi giver med rette en masse opmærksomhed på historiske og kunstneriske sager. Men vi er ikke altid på mærkerne, når det gælder vores naturhistore. Jeg er fast besluttet på at ændre den holdning,« sagde Herrera.

Prins William og hans kone, prinsesse Kate, med deres tre børn, prinserne George og Louis og prinsesse Charlotte, sammen med Sir David Attenborough i have ved Kensington Palace.
Prins William og hans kone, prinsesse Kate, med deres tre børn, prinserne George og Louis og prinsesse Charlotte, sammen med Sir David Attenborough i have ved Kensington Palace. Foto: KENSINGTON PALACE HANDOUT
Vis mere

Hajtanden, der blev givet til George, blev fundet af David Attenborough under en familieferie på Malta sent i 1960'erne.

Det var før, det blev forbudt at udføre fossiler fra Malta. Den lov blev først indført i 2002.