KL's lockout får nu også indflydelse på det finske statsbesøg. Sammen med Mary skulle den finske præsidentfrue, Jenni Haukio, nemlig besøge den spritnye folkeskole, Ørestad Skole på fredag.

Men det kommer til at knibe gevaldigt med besøget, hvis lockouten stadig står ved magt.

- Lige nu tæller vi på knapper, for det var meningen, at præsidentfruen og Mary skulle ud og se noget undervisning. Men det tyder jo ikke på, at der bliver undervisning på fredag. Og hvis der ikke bliver det, så er jeg bange for, vi bliver nødt til at aflyse, lyder det fra en ærgerlig Henrik Carlsen.

Lockout af skolelærerne - Holstebro

Han er skoleleder på den helt nye Ørestad Skole, der åbnede i april sidste år og er ved at blive bygget op nedefra. Derfor huser skolen foreløbig kun børn fra 0. til 4. klasse.

Skolen, der kan noget helt specielt, når det handler om undervisning, var blevet udvalgt til at blive vist frem for Mary og Jenni Haukio under det to dage lange finske statsbesøg i denne uge.

- Vi underviser på en helt ny måde, fordi vi er en virtuel, æstetisk profilskole, hvor vi meget bruger det digitale og andre læringsdele og læringstilgange, fortæller skolelederen.

Men eftersom den nuværende konflikt mellem KL og lærerne står i stampe, tyder meget nu på, at det fine besøg på den nye skole bliver aflyst.

- Jeg frygter, at besøget ryger. Jeg er i kontakt med hofmarskallatet dagligt, for at finde ud af, hvad vi gør. Og det bliver i samråd med dem, at vi afviser besøget. For det kan jo ikke nytte noget, at præsidentfruen og kronprinsessen kommer ud til en tom skole, når de gerne ville se noget undervisning, siger Henrik Carlsen.

Han lægger ikke skjul på, at børnene bliver meget skuffede, hvis de ikke kommer til at se Mary på deres skole på fredag, som de og personalet har glædet sig til i de sidste to måneder, siden besøget blev aftalt.

- Vi har jo været i gang med at forberede det helt store. Det er jo ikke en daglig begivenhed at få så flot besøg af både en kronprinsesse og en præsidentfrue. Det har vi jo set meget frem til. Så det er rigtig ærgerligt, siger Henrik Carlsen, der stadig har et spinkelt håb om at besøget bliver gennemført.

- Vi klamrer os en lille smule til, at der kommer et lovindgreb i morgen onsdag. Men vi aflyser først definitivt torsdag morgen, lyder det håbefuldt fra skolelederen.