Prinsgemalen er præsident for en dybt hemmelig loge. Den består af mænd, som alle er gift med mere kendte og velhavende kvinder, end de selv er.

Da prins Henrik kom til Danmark, var han venneløs. Men det har ændret sig. I dag er det almindeligt kendt, at Prinsgemalens nærmeste, private omgangskreds fortrinsvis består af særdeles velhavende mænd som den tidligere Codandirektør Peter Zobel, FL Smidth-arvingen Christian Kjær, erhvervsmanden Fritz Schur, greve Ditlev Knuth-Winterfeldt og den italienske prins Fernando Pignatelli, som bor i Monaco. Dem går prinsen oftest på jagt med. Eller samler dem i ’Fembanden’, hvis eneste formål er at sejle eller gå på jagt. Og spise dejlig mad.

Prins Henrik 75 år - 5

Men hvad de færreste ved er, at Henrik også er udnævnt som præsident for den dybt hemmelige loge, ’2. geleds klub’, der har syv medlemmer.

Klubben blev oprindeligt stiftet af fem mænd, der er eller har været gift med en milliardær, en skuespillerinde, en hofdame, en godsarving og en regent og derfor alle er mere kendt i den brede offentlighed end dem selv.

Det er hos de mest fortrolige venner, at Henrik kan være ironisk over sin egen rolle. Eller åbent tale om, hvor svært det har været for den stolte franskmand med patriark i alt sit dna at skulle acceptere altid at være bag sin kone.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>Prins Henrik er en ener - 2

royal fredag

LÆS SØNDAG I BT MEGET MERE OM PRINS HENRIKS FARVERIGE LIV. LÆS BLANDT ANDET:
* Prins Henrik er kongehusets rebel: Provo-prinsen
* Tager tv-køkken ind i kongehusets inderste
* Rasede over placering i tronfølgen
* Sønnerne: Far er modig
* Viser Christiania frem for gæster