Lyt til artiklen

Der blev ikke sparet på beskyldningerne mod det britiske kongehus i prins Harry og hertuginde Meghans nye Netflix-dokumentar.

Men det tidligere royale par er endnu ikke klar til at begrave stridsøksen. Harry og Meghan ønsker nu et royalt topmøde, hvor de kan få en undskyldning.

Mødet skal være med toppen af kongehuset, og hertugparret forventer, at de vil få en undskyldning for, at de er blevet dårligt behandlet.

Sådan fortæller flere kilder tæt på parret til den britiske avis The Times.

Toppen af det britiske kongehus.
Toppen af det britiske kongehus. Foto: POOL
Vis mere

Ønsket kommer, efter at der i sidste uge blev lavet et forsoningsmøde og givet en undskyldning i en anden betændt royal sag – nemlig den såkaldte racismesag mellem dronning Elizabeths tidligere hofdame Lady Susan Husset og Ngozi Fulani, der driver en velgørenhedsorganisation.

»Intet lignende blev nogensinde gjort, da Harry og Meghan rejste forskellige bekymringer – intet møde, formel undskyldning, eller at nogen tog ansvar. Det er svært at sluge – de ville 100 procent gerne have et møde,« siger en kilde tæt på Harry og Meghan til The Times.

Om sådan et møde nogensinde vil komme i stand er dog tvivlsomt. Siden den pikante dokumentar, der ikke ligefrem fremstillede det britiske kongehus i et særlig godt lys, har kongehuset valgt at holde tand for tunge.

I modsætning til 2021, hvor dronning Elizabeth valgte at kommentere Harry og Meghans opsigtsvækkende Oprah-interview, hvor hertugparret blandt andet beskyldte kongehuset for racisme, med den efterhånden legendariske frase: »Nogle erindringer kan variere«, så har kongehuset denne gang valgt en anden taktik.

Harry og Meghan vil have en undskyldning fra kongehuset.
Harry og Meghan vil have en undskyldning fra kongehuset. Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Indtil videre har der været en kongelig tavshed. I stedet har de blot fortsat deres officielle pligter og ladet som ingen ting.

Men spørgsmålet er, hvor længe de kan det. Ifølge The Times bliver Harrys kommende bog 'Reserven' udgivet den 10. januar, hvor det forventes, at der vil komme flere afsløringer og angreb på kongehuset.

Og ifølge mediets oplysninger lader det dog ikke til, at kongehuset på nogen måde har tænkt sig at tage første skridt hen mod et forsonende møde.

»Hvis de vil i kontakt med kongen, så ved de, hvor han bor,« lyder det fra en højtstående ansat ved hoffet.

Prins Harry og Meghan.
Prins Harry og Meghan. Foto: ANDREW KELLY
Vis mere

Ifølge flere af de royale kilder undrer det, at prins Harry fortsat er så vred på familien over, at han ikke fik sin vilje, da han foreslog at kunne være halvt kongelig.

Han fik muligheden mellem at blive som kongelig eller helt at forlade det kongelige liv. Et ultimatum, der angiveligt blev givet ham af hans elskede farmor, dronning Elizabeth.

Harry og Meghan valgte det sidste, men prinsen ser ikke ud til at anerkende, at det var hans farmor, der traf beslutningen. I Netflix-dokumentaren langer han ud efter sin far, kong Charles, og bror, prins William, og kalder dronningen for passiv i forbindelse med beslutningen.

»Det er vanvittigt. Harry vil ikke indrømme over for sig selv, at det var dronningen, der sagde: 'Nej, du er ude',« siger en af hoffets rådgivere til avisen.

Og mens prins Harry kæmper mod det britiske kongehus, daler hans popularitet. Ifølge en ny YouGov-måling foretaget i sidste uge, er Harry og Meghan nu så lidt populære, at kun den skandaleramte prins Andrew overgår dem i manglende popularitet.