Kronprinsparret har valgt at lade deres børn rejse til Verbier i Schweiz, hvor de håber, børnene vil få en international uddannelse, som kan give dem meget i deres fremtidige liv.

De stillede op mandag morgen og svarede på spørgsmål fra den fremmødte presse, og også de to ældste børn, fortalte lidt om, hvad de ser frem til.

Til spørgsmålet om, hvilket fag den ældste af kronprinsparrets fire børn, prins Christian, vil glæde sig mest til, var der ingen slinger i valsen. Han fortalte ifølge Billed-Bladet, at det var faget 'ski', og svaret blev givet med et stort smil. Ved hele oplevelsen forklarede han, at der var flere ting, han så frem til:

»Vi har glædet os rigtig meget til at lære et nyt land at kende, at lære skolegangen hernede i Scweiz at kende, selvfølgelig også at stå lidt mere på ski og så selvfølgelig også at lære nogle mennesker fra forskellige lande at kende,« siger den 14-årige prins.

Her ses familien, da de i samlet flok går op til pressemødet.
Her ses familien, da de i samlet flok går op til pressemødet. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Hans lillesøster, prinsesse Isabella, fortalte også, at hun regner med at blive meget bedre til at tale engelsk og fransk, selvom de også har fransk derhjemme. De fire børn skal gå på en international kostskole, som i sammensætning af timer og skema ligner det engelske system.

De vil desuden have ski-undervisning, som en fast del af deres program, hvilket altså var den del, som prins Christian glædede sig mest til.

Han fortalte til gengæld også, at der vil være ting, som han vil savne derhjemme. Nemlig hans klassekammerater. Kronprinsparrets børn skal være på skolen i 12 uger, og kronprinsparret skal være der skiftevis for at være sammen med børnene.

De fire børn, prins Christian, prinsesse Isabelle, prins Vincent og prinsesse Josephine, skal bo sammen med deres forældre i en hytte, som Kronprinsen fortæller, de erhvervede for 10 år siden. Det føles som et hjem, lyder det fra ham, og folkene i byen er heller ikke fremmede over for de kongelige.

»De danske kongelige, ja ja, dem kender vi godt. Dem kender alle. De kommer her hvert år.«

Sådan fortæller en taxichauffør, som B.T. for nylig talte med, da vi undersøgte kronprinsparrets børns nye hjem.

I byen er man vant til, at der er mange kendte, som vælger stedet for de fine skiforhold og flotte omgivelser.

Det gælder både svenske kongelige, Beckham-parret og den britiske prins Andrew, som ejer en hytte der.

Andre læser også