Torsdag aften afsluttede kronprinsparret første dag af deres officielle besøg på Færøerne med en festmiddag i Nordens Hus i Tórshavn, hvor menuen stod på lokale specialiteter og alt fra tarm til tørfisk.

Færøernes lagmand (regeringsleder, red.), Aksel V. Johannesen, var vært ved middagen, som bød på flere musikalske indslag fra færøske kunstnere, ligesom både lagmanden og Kronprinsen holdt taler for de indbudte gæster.

Kronprins Frederik holdt tale under middagen i Nordens Hus.
Kronprins Frederik holdt tale under middagen i Nordens Hus. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

På menuen var en række retter, der især kendetegner Færøerne, og Kronprinsparret kom omkring hele ni lokale retter.

Du kan se hele festmenuen herunder:

Kronprinsparret blev interviewet til færøsk tv ved ankomst til Nordens Hus og fortalte blandt andet, at de royale børn har nydt at komme til Færøerne.
Kronprinsparret blev interviewet til færøsk tv ved ankomst til Nordens Hus og fortalte blandt andet, at de royale børn har nydt at komme til Færøerne. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kronprinsparret og de royale børn ankom torsdag morgen til Tórshavn med Kongeskibet Dannebrog iført færøske nationaldragter. Familien er på sit første officielle besøg sammen på Færøerne, og i løbet af besøgets første dag har kronprinsfamilien blandt andet besøgt regeringskvarteret, været til folkefest på torvet i Tórshavn, besøgt en folkeskole, et kollegium og en uddannelsesinstitution.

Det officielle besøg varer til søndag, hvor kronprinsfamilien flyver hjem til Danmark.

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ankom til Nordens Hus i færøske nationaldragter.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik ankom til Nordens Hus i færøske nationaldragter. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere