For anden gang er dronning Margrethe testet positiv for corona.

»Hendes Majestæt Dronningen blev i aftes testet positiv for covid-19 og opholder sig nu på Fredensborg Slot,« oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Der er ingen melding om Dronningens tilstand, men det oplyses, at hendes aktiviteter for ugen er aflyst.

Dermed overtager kronprinsparret værtsrollen, når der fredag aften er selskab på Christiansborg Slot for regeringen, Folketinget og Europa-Parlamentet.

B.T.s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen, fortæller, at det er en ærgerlig situation for den danske Dronning.

»Corona kommer som et spøgelse fra fortiden og jager Dronningen igen. Dronningen har virkelig lidt under corona. Først, da hun bliver smittet, og sidenhen da pandemien gjorde, at hun måtte aflyse flere arrangementer.«

Eksperten minder om, at den 82-årige Dronning har haft en heftigt program siden regeringsjubilæet og begravelsen for dronning Elizabeth i England.

»Det har naturligvis været hårdt for hende med så stramt et program, og man skal jo huske på, at hun er en ældre dame.«

Dronningen må derfor forlade sig på kronprinsparret til at varetage opgaverne, mens hun ligger syg.

»Det bliver jo igen tydeligt, at kronprinsparret kommer til og kan tage de her opgaver på sig.«

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil i fremtiden overtage flere og flere opgaver for dronningen, mener eksperten.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vil i fremtiden overtage flere og flere opgaver for dronningen, mener eksperten. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Meldingen viser også, at vi i fremtiden vil se mere og mere til kronprinsparret som dem, der agerer værter i stedet for Dronningen.

»Det er da en uheldig situation, men Dronningen er jo ældre, og det er den fremtid vi ser ind i, hvor Kronprinsen og Kronprinsessen kommer til at hjælpe Dronningen mere med de her opgaver,« forklarer Jacob Heinel Jensen.