Kronprinsparret og deres fire børn har mistet et kært familiemedlem. Søndag døde deres elskede hund Ziggy efter 12 år. Hun havde været en bryllupsgave til Kronprinsparret.

Det skriver Kongehuset på Instagram.

'I søndags sagde Kronprinsfamilien farvel til deres højtelskede hund Ziggy. Hunden har været en del af familien de sidste 12 år og var en bryllupsgave til Kronprinsparret. Ziggy var en trofast og kærlig hund, som desværre led af kronisk nyresvigt og slidgigt. På trods af dette var livskvaliteten høj til det sidste,' skrives det på Instagram.

Over teksten ser man en glad Ziggy fotograferet i solskin af sin 'mor' kronprinsesse Mary. Billedet er taget på Ziggys sidste dag, kan man forstå på teksten.

Hunhunden Ziggy har altid været en yndet model for den fotointeresserede kronprinsesse, og så sent som en uge inden hundens død, lagde Kongehuset et andet billede af Ziggy på det sociale medie. Dette var ligeledes taget af kronprinsessen og forestillede border collien på et leje af forårsblomster.

Border collien var en bryllupsgave til kronprinsparret fra Dansk Kennel Klub, og blev parrets første 'barn'. Nogle måneder senere, i 2005, kom prins Christian til verden.

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary kommer hjem til Fredensborg fra Rigshospitalet med den lille prins. Hunden Ziggy siger goddag.
Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary kommer hjem til Fredensborg fra Rigshospitalet med den lille prins. Hunden Ziggy siger goddag. Foto: Katrine Damkjær
Vis mere

​Ziggy var tre måneder gammel, da hun blev en del af familien. Og her fik hun hurtigt en vigtig plads, har kronprinsessen tidligere fortalt til Berlingske, da hun skulle beskrive den ualmindelige families almindelige hverdag.

»Når vi så har lavet havregrøden, sidder vi alle omkring spisebordet. Også Isabella, som nu er stor nok til at sidde i sin høje stol. Hun får også lidt havregrød, og så snakker vi og spiser, og Ziggy løber ud og ind. Det er rigtig hyggeligt. Når Christian er færdig med at spise, leger han og laver sjov med Ziggy, inden han skal have tøj på og ned i vuggestuen,« sagde hun i 2007.

Se flere skønne billeder af Ziggy herunder:

Christian på 11 og Vincent på fem år spiller croket med familiens border collie Ziggy.
Christian på 11 og Vincent på fem år spiller croket med familiens border collie Ziggy. Foto: Karl Erik Frederiksen/Sjællands
Vis mere

Kronprinsesse Mary, Kronprins Frederik og Ziggy fotograferet i deres hjem i Fredensborg.
Kronprinsesse Mary, Kronprins Frederik og Ziggy fotograferet i deres hjem i Fredensborg. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Kronprinsesse Mary, Kronprins Frederik og Ziggy fotograferet i deres hjem i Fredensborg.
Kronprinsesse Mary, Kronprins Frederik og Ziggy fotograferet i deres hjem i Fredensborg. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Kronprinsesse Mary, Kronprins Frederik fog Ziggy otograferet i deres hjem i Fredensborg
Kronprinsesse Mary, Kronprins Frederik fog Ziggy otograferet i deres hjem i Fredensborg Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Den danske kongelige famlie er samlet på Gråsten Slot. Her er det kronprinsesse Mary og kronprins Frederik med deres hund Ziggy.
Den danske kongelige famlie er samlet på Gråsten Slot. Her er det kronprinsesse Mary og kronprins Frederik med deres hund Ziggy. Foto: Jørgen Jessen
Vis mere

Ziggy på Gråsten Slot.
Ziggy på Gråsten Slot. Foto: Jørgen Jessen
Vis mere

Kronprinsesse Mary benyttede pausen i ridebanespringningen til leg med bordercollie-hvalpen Ziggy ved Samsung Nations Cup 'Keops Grand Prix' i ridebanespringning søndag d. 22. maj 2005 i Bernstorffsparken.
Kronprinsesse Mary benyttede pausen i ridebanespringningen til leg med bordercollie-hvalpen Ziggy ved Samsung Nations Cup 'Keops Grand Prix' i ridebanespringning søndag d. 22. maj 2005 i Bernstorffsparken. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Kronprinsesse Mary til Samsung Nations Cup. Her hilser hendes hund, Ziggy på en anden hund.
Kronprinsesse Mary til Samsung Nations Cup. Her hilser hendes hund, Ziggy på en anden hund. Foto: Kristian juul Pedersen
Vis mere

Mary og Ziggy på Amalienborg.
Mary og Ziggy på Amalienborg. Foto: Bjarke Ørsted
Vis mere

Kronprinsesse Mary lufter sin hund i en pause ved Samsung Nations Cup holdkonkurrencen i ridebanespringning fredag d. 20. maj 2005 i Bernstorffsparken.
Kronprinsesse Mary lufter sin hund i en pause ved Samsung Nations Cup holdkonkurrencen i ridebanespringning fredag d. 20. maj 2005 i Bernstorffsparken. Foto: Kristian juul Pedersen
Vis mere