Lyt til artiklen

Skandalen om Herlufsholm kan ikke undgå at fylde, mens Kronprinsparret slapper af i sommervarmen. Hvis de altså vælger at holde ferie, som de plejer.

Normalt går turen nemlig til Skagen, hvor de slapper af hos vennerne Jørgen og Malou Skeel.

Malou Skeel sad som forældrerepræsentant i bestyrelsen på Herlufsholm, fordi hendes søn, Holger Skeel, gik på skolen. Det er også en af prins Christians tætteste venner.

Kongehuset vil dog ikke løfte sløret for Kronprinsparrets ferieplaner i år, da de anser det som værende privat.

Prinsesse Isabella, prins Christian, kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, prinsesse Josephine og prins Vincent ankommer til TV2s fødselsdagsshow: "Mary 50 år - Vi fejrer Danmarks kronprinsesse" i Vilhelm Lauritzen Terminalen i Kastrup, søndag den 6. februar 2022.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Prinsesse Isabella, prins Christian, kronprinsesse Mary, kronprins Frederik, prinsesse Josephine og prins Vincent ankommer til TV2s fødselsdagsshow: "Mary 50 år - Vi fejrer Danmarks kronprinsesse" i Vilhelm Lauritzen Terminalen i Kastrup, søndag den 6. februar 2022.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Men i ugevis var kronprinsesse Mary og kronprins Frederik i krise efter skandalen på Herlufsholm kostskole. Kronprinsparret valgte som bekendt at trække prins Christian ud af skolen - og prinsesse Isabella kommer aldrig til at starte der.

I mange år har Kronprinsparret tilbagt sommerferien hos vennerne Jørgen og Malou Skeel, der har sommerhus i Skagen. Det var blandt andet tilfældet sidste år, hvor Her og Nu kunne vise billeder fra ferien.

»Det gør det til en pikant situation. Kronprinsparret var i en gevaldig klemme. Vennernes børn er jo på Herlufsholm, og i og med de trækker deres børn ud, signalerer de jo, at skolen ikke er i orden. Men Mary kunne jo ikke sende sine børn derhen længere med sit virke i Mary Fonden,« siger forfatter Søren Jakobsen, der har skrevet bøger om Danmarks rigeste og mest magtfulde familier.

Han forklarer, at prins Christian har kendt Holger Skeel og hele familien, siden han var et lille barn.

»Man er venner fra barnsben, og den procedure har Kronprinsparret været i gang med fra starten. Der skal være en fortrolighed, og derfor skal børnene vokse op sammen,« siger han og uddyber:

»Prins Christian skal jo have vennerne med fra barnsben. Nogle dybt fortrolige venner, han senere kan drikke sig fuld med, uden at der kommer skandaler ud af det. Sådan skal det være.«

Jakobsen forklarer, at det er 'ekstremt vigtigt for Kronprinsparret, at de har deres venner, der kender spillereglerne'.

»De må ikke snakke og prale af venskabet, og det er en knaldhård sorteringsprocess,« siger han.

Kronprinsparrets venskab med Jørgen og Malou Skeel er 'meget tæt', forklarer Jakobsen.

»Jørgen og Malou Skeel er på niveau med Handwerk og hans kone (Kronprinsens bedste ven Jeppe Handwerk, red.). De er virkelig tætte. De holder sommerferie sammen, fordi Skeel har Birkelse Gods og har sommerhus i Blokhus, og det er der, de plejer at være i sommerferien,« siger han.

Kronprinsesse Mary er endda gudmor til Holger Skeel, og venskabet går helt tilbage til Marys første dage i Damark.

»Mary blev kørt til Birkelse Gods og så blev hun introduceret der for den nærmeste vennekreds. Det var der, hun blev testet af det højadelige selskab, inden hun skulle godkendes af Dronningen,« siger Jakobsen og fortsætter.

»Malou var en af dem, der fik Marys private mobiltelefon og som kunne ringe. Så tætte var de. Og det er de stadigvæk.«

Ifølge Søren Jakobsen går forbindelsen til familien Skeel tilbage til Dronningen. Jørgen Skeel er nemlig Kammerherre og hofjægermester.