Den svenske kronprinsesse Victoria viste sig fra sin barmhjertige side, da hun tirsdag skulle rejse hjem fra Polen.

Den 42-årige prinssesse havde besøgt landet for at markere 75-året for befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz, og det var, da hun skulle rejse hjem, at hun var i sit givende humør.

Prinsessen var i selskab med en række andre kongelige og diverse europæiske statsoverhoveder samt flere Holocaust-overlevere, men et af de to regeringsfly, som havde fløjet gruppen til Polen, havde en teknisk fejl, da snuden skulle vende hjemad mod Sverige.

For at sikre sig, at alle Holocaust-overlevere kunne komme hjem, valgte prinsesse Victoria at afgive sit flysæde. Det skriver Svensk Damtidning.

Derfor måtte prinsessen overnatte en enkelt nat i Polen, før hun dagen efter kunne rejse hjem til Sverige.

»For at alle overlevende skulle kunne komme hjem afstod kronprinsessen sit flysæde,« fortæller det svenske kongehus' kommunikationschef, Margareta Thorgren, til det svenske medie.

Hun tilføjer, at der var mange af Holocaust-overleverne og deres ledsagere, der var meget taknemmelige for det.

»Det havde været en lang dag for de overlevende, med meget stærke følelser, og de er oppe i årene, så kronprinsessen var bekymret for dem og syntes, at det var en selvfølgelighed, at de skulle kunne komme hjem.«

Ifølge Svensk Damtidning er det tredje gang på kort tid, at det pågældende regeringsfly ikke har kunnet flyve. Den seneste gang var i december.

Det var da heller ikke et regeringsfly, som prinssessen fløj hjem med dagen efter. Det var i stedet et helt almindeligt rutefly med helt almindelige borgere om bord.

Prinsessen måtte endda finde sig i at skifte fly i Warzawa, inden hun kunne stige ud på svensk jord igen.

Kronprinsessen Victoria gik i øvrigt ikke glip af nogen officielle opgaver som følge af hendes ekstra overnatning i Polen, da den efterfølgende dag stod på kontorarbejde.