Det hele begyndte gråt og regnfuldt, da Royal Run blev skudt i gang søndag formiddag i Aalborgs gader.

Men omkring middag begyndte solen at bryde igennem og kaste sit smukke efterårslys på Nordens Paris og de godt 14.000 deltagere.

Og det kunne næsten ikke være timet bedre, for det betød, at Aalborg viste sig frem på smukkeste vis, da kronprinsesse Mary klokken 13.25 mødte op ved Utzon Centeret på Honnørkajen for at deltage på femkilometer-distancen. En rute som primært strækker sig vest på langs Limfjorden og tilbage igen.

Hendes Kongelige Højhed blev taget imod af blandt andre borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) og et pigehåndboldhold fra Nibe HK, der stod for opvarmningen inden startskuddet gik.

Kronprinsessen var den første på ruten af de i alt 5.365 motionister, der gav sig i kast med at løbe de fem kilometer. Og selvom kronprinsessen ikke holdt føringen helt til mål, var det en smilende og tilfreds kronprinsesse, der satte ord på oplevelsen.

»Der var en fantastisk stemning som altid. En rigtig folkefest,« lød det fra kronprinsessen, som også deltog i Royal Run i Aalborg sidst det blev afviklet i 2019.

Royal Run blev i år foruden Aalborg også afviklet i Sønderborg, Odense, København og på Bornholm.

Hvorfor vælger De at løbe her?

»Der er meget logistik, der skal gå op, og jeg elsker at løbe i Aalborg, så det var bare fedt at løbe her igen i år.«

Efter at være kommet i mål, tog kronprinsesse Mary opstilling langs banderne efter målstregen, hvor hun gav high fives til de løbere, der kom i mål efter hende.

Sluttiden for kronprinsessen lød på 26 minutter og 56 sekunder.