Lyt til artiklen

Selvom hun ikke selv løb med, varmede prinsessen op sammen med 2.000 unger og deres forældre, som søndag deltog i Red Barnets Fri for Mobberi børnestafet.

Præcis kvarter i 11 ankom kronprinsessen til den solvarme Fælledparken. Iført flade sko, knæ-buks, pufærme-bluse, stråhat og livvagter.

Her blev hun af modtaget jublende sommervarme børn, af Red Barnets generalsekretær Mimi Jacobsen - og af Fri for Mobberis store, lilla Bamse-ven.

Bamse-vennen, som i Fælledparken var fyldt ud af en storsvedende mand, er en figur, der indgår i de pædagogiske værktøjer, som prinsessens Mary Fonden og Red Barnet har udviklet til projektet. Som grundlæggende set går ud på at lære børn, at man skal opføre sig ordentligt overfor hinanden. Og finde den fine grænse mellem drilleri og mobning.

-At mobbe er når man driller for alvor. Og det er rigtig-rigtig ikke-fedt, sagde Mimi Jacobsen i sin tale, før løbet blev skudt i gang.

Scroll ned og læs mere

Det er kronprinsessen, som selv har taget initiativ til antimobbe-programmet.

I Australien er man nemlig langt fremme i anti-mobbe bussen med programmet Be A Buddy (Vær en kammerat). Og derfor lå det lige til det royale højreben at foreslå noget lignende i hendes nye hjemland.

Onsdag den. 11. juni kl. 17.00 er det børn fra Århus, som har mulighed for at deltage i Fri for Mobberi Børnestafetten. Her løbes dog uden Kronprinsesse.