Lyt til artiklen

Kronprinsesse Mary åbnede på turen til Grønland op for, hvordan familien har haft det under sagerne om Herlufsholm.

Selvom interviewet mest handlede om, hvordan det var for Kronprinsessen at være tilbage i Grønland og møde det grønlandske folk, blev der alligevel sneget en snak ind om, hvordan den royale familie har kæmpet sammen under skandalen vedrørende Herlufsholm.

Det skriver Billed-Bladet, der var med på turen, hvor Kronprinsesen var til stede for at opleve den grønlandske natur, samle skrald og tale med børn og unge om livet i Grønland.

I interviewet kommer journalisten og kronprinsesse Mary ind på Herlufsholm, og her er det en ærlig kronprinsesse, der svarer.

»Det var en meget intens periode, som fyldte meget og tyngede os meget i familien,« lød det.

Parrets søn prins Christian nåede et gå på skolen et år, og det var meningen, at datteren prinsesse Isabella skulle starte i 9. klasse.

Det blev dog ikke til noget, da kronprinsparret valgte at tage børnene ud efter afsløring om vold og mobning på skolen.

'Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som kronprinspar har vi valgt, at prins Christian stopper på Herlufsholm, og at prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien,' lød det 26. juni.

Det er siden besluttet, at prins Christian fortsætter sin skolegang på Ordrup Gymnasium i Gentofte, og at prinsesse Isabella starter 9. klasse på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.