Lyt til artiklen

Kongehuset har torsdag aften delt et billede af Kronprinsesse Mary, som står side om side med USAs præsident Joe Biden.

Det sker i forbindelse med åbningen af FNs 77. generalforsamling, hvor Mary netop har taget over, hvor kronprins Frederik slap.

Det er nu hendes tur til at sætte fokus på sine mærkesager under FNs generalforsamling, der løber af stablen i disse dage på Manhattan i New York.

Og det er en kæmpe fordel, at vi har en som kronprinsesse Mary, fortæller Jacob Heinel, der er B.T.s royale korrespondent.

»Det åbner nogle døre. Det er verdens mest magtfulde mand, hun står ved siden af. Det er klart noget, som der vil blive lagt mærke til og som giver noget ekstra,« fortæller han og beskriver det danske monarki som:

»Et slags kirsebær på toppen. Vi har noget helt særligt og ekstra i Danmark. Vi har ikke bare en politisk valgt statsminister, og det er en kæmpe fordel for Danmark.«

Receptionen var bare ét af mange, som kronprinsparret har deltaget i de seneste dage i New York, hvor det overordnede mål er at sikre Danmark en plads i FN's Sikkerhedsråd i 2025.

Kronprins Frederik er rejst hjem fra New York for at være vært for aftenselskabet for regeringen og medlemmerne af Folketinget i anledningen af Dronningens regeringsjubilæum.

Kronprinsesse Mary rejser hjem til Danmark sent torsdag, så hun kan stå klar med Kronprinsen i Riddersalen på Christiansborg Slot fredag aften.