Prins Christian og prinsesse Isabella var blevet hjemme, men ellers var alt, som det plejer, da kronprinsesse Mary lørdag skød årets Fri for Mobberi Børnestaffetten i gang i Fælledparken, København.

Det er Mary Fonden, der står bag det populære løb, og Kronprinsessen har aldrig lagt skjul på, at det her er en af hendes mærkesager.

- Mobning gør ondt, sagde Mary før dagens løb med alvor i stemmen.

Ideen til løbet er én, hun har taget med fra hjemlandet Australien, og dagens arrangement var det syvende i rækken.

Se alle billederne: Marys år med glæde og sorg

- Mobning er noget, vi kan sige nej til. Noget vi kan sige, at vi ikke vil acceptere i vores klasse, sagde Mary til de fremmødte børn og ønskede alle en ’rigtig sjov dag og et hurtigt løb’.

1.500 børn og deres forældre og bedsteforældre var mødt op Fælledparken og det var tydeligt at se, at mange var kommet ligeså meget på grund af Mary som sagen.

- Hun ser sgu meget godt ud, som en far med benovelse i stemmen sagde til en anden far.

Og det gjorde hun da også. Mary. Sommerlig i flade sko med masser af prinsesse-palietter i guld og sølv. En dueblå silketop og sorte silkebukser. Afslappet og passende til lejligheden.

Læs også: Her er forskellene på Mary og Marie

Det var tydeligt, at Mary nød eftermiddagen ligeså meget som børnene. Således stod hun helt glad og begejstret inde midt i den store børneflok og deltog i opvarmningen, som fra scenen blev styret af selveste hr. Skæg.

Og da de 1.500 børn i en lind strøm med sved på panden løb i mål, var det Mary og Hr. Skæg der tog i mod dem med åbne arme og uddelte medaljer.

- Tusind tak fordi I i fællesskab er med til at løbe for at sige nej til mobning. Det betyder meget, at vi er stærke sammen, når vi siger nej til mobning, sagde Mary.

Næste weekend afholdes løbet i Aarhus.