Kronprinsesse Mary kom i store problemer på scenen Hanoi Opera House tirsdag aften i Vietnam foran 450 gæster.

»Vi er beærede over, at aftenens underholdning vil blive holdt her i Hanois smukke operahus,« sagde Kronprinsessen og ventede på, at hendes sætning skulle blive oversat til vietnamesisk.

Men der skete intet.

Derfor begyndte Kronprinsessen at spejde efter tolken, og det stod hurtigt klart, at dennes mikrofon ikke fungerede.

Både Kronprinsessen og Kronprinsen holdt taler tirsdag i Hanoi.
Både Kronprinsessen og Kronprinsen holdt taler tirsdag i Hanoi. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

»Tekniske udfordringer....Jeg kan ikke oversætte,« sagde Kronprinsesse Mary og grinede, mens hele salen gav hende et stort bifald.

Derefter gav kronprinsesse Mary plads til tolken, som så måtte låne Kronprinsessens mikrofon. Efterfølgende fungerede mikrofonen igen, og Kronprinsessen kunne fortsætte sin tale.

»I aften fejrer vi de diplomatiske relationer mellem Danmark og Vietnam. Et år senere end vi regnede med, men som man siger, gode ting kommer til de, der venter,« lød det fra Kronprinsessen.

Det var nemlig meningen, at Danmark og Vietnam skulle have fejret 50 året for de diplomatiske relationer sidste år, men det fik covid-19 sat en stopper for. Derfor har man valgt at fejre det i år og har kombineret det med et storstilet erhvervsfremstød, der skal fremme danske interesser i Vietnam.

Kronprins Frederik mødes med Vietnams vicepræsident, Vo Thi Anh Xuan, under et erhvervsfremstød i Hanoi, Vietnam, tirsdag den 1. november 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Kronprins Frederik mødes med Vietnams vicepræsident, Vo Thi Anh Xuan, under et erhvervsfremstød i Hanoi, Vietnam, tirsdag den 1. november 2022. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix) Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Danmark indledte diplomatiet med Vietnam i 1971 - midt i krigen mellem Vietnam og USA - og det er noget, vietnameserne husker Danmark for. Derfor har kronprinsparret også fået en meget varm velkomst i landet.

»En lille frø blev plantet, og det voksede,« sagde kronprinsesse Mary.

36 danske virksomheder - heriblandt Grundfoss og LEGO er - er med på kronprinsparrets erhvervsfremstød i Viernam - og en stor del af temaet er grøn energi for fremtiden.

»I dag er vores venskab styrket - både kulturelt og forretningsmæssigt,« sagde kronprinsese Mary og tilføjede:

Kronprinsparret til networking og middag på Hilton Hotel i Hanoi. Kronprinsessen bar en vietnamesisk-inspireret kjole.
Kronprinsparret til networking og middag på Hilton Hotel i Hanoi. Kronprinsessen bar en vietnamesisk-inspireret kjole. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

»Personligt er det også en fornøjelse at være tilbage i Hanoi, som har en speciel plads i min families hjerte. For 13 år siden besøgte vi Vietnam med Hendes Majestæt Dronningen og prins Henrik. Det var vores første officielle besøg sammen - og min første rejse til Vietnam. Som i dag var det i efteråret - den smukkeste sæson i Hanoi,« sagde Kronprinsessen.

En del af underholdningen i Hanoi Opera House var det danske indieband Moi Caprice.

B.T. følger kronprinsparrets rejse i Vietnam de kommende dage.