Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I går kunne dronning Margrethe og prins Henrik fejre 50 års ægteskab og kærlighed. Den helt store fejring har parret ikke ønsket, men de tyvstartede allerede de private festiviteter i mandags på 2. pinsedag, hvor hele familien var samlet på Fredensborg Slot.

Regentparret inviterede i mandags sønnerne med koner og børn til guldbryllupsfejring. En god dag, hvis man spørger kronprinsesse Mary.

»Det var en festlig og hyggelig dag i familiens tegn,« fortalte kronprinsessen til den fremmødte presse i Fælledparken på Østerbro i København i går, hvor hun brugte formiddagen i frisk luft på at uddele medaljer til de 1.847 børn, der krydsede målstregen til Fri for Mobberi Børnestafetten 2017.

Kronprinsesse Mary deltager i arrangementet fri for mobberi Børnestafetten, lørdag d. 10. juni 2017 i Fælledparken i København. Fri for Mobberi er udviklet på initiativ af H.K.H. Kronprinsesse Mary og drives i et samarbejde mellem Mary Fonden og Red Barnet.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017)
Kronprinsesse Mary deltager i arrangementet fri for mobberi Børnestafetten, lørdag d. 10. juni 2017 i Fælledparken i København. Fri for Mobberi er udviklet på initiativ af H.K.H. Kronprinsesse Mary og drives i et samarbejde mellem Mary Fonden og Red Barnet.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2017) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Et løb, hvor børn skulle løbe en kilometer, for at vise, at de er imod mobning. Når de forpustede løb med tunge skridt over mållinjen stod kronprinsessen klar sammen med Sofie Linde, Jacob Riising, Amanda fra børnenes melodi grand prix og bamsen ‘bamseven’ til at hænge medaljer om ungernes hals.

»Det er altid en stor dag med masser af glade børn og forældre, men det vigtigste er det budskab, vi samles om i dag - det er, at vi siger nej til mobning. Det er vigtigt, at vi har den vedvarende og forebyggende indsats, som stafetten er med til at markere,« sagde kronprinsesse Mary efter løbet.

Kronprinsesse Mary deltager i arrangementet fri for mobberi Børnestafetten, lørdag d. 10. juni 2017 i Fælledparken i København. Fri for Mobberi er udviklet på initiativ af H.K.H. Kronprinsesse Mary og drives i et samarbejde mellem Mary Fonden og Red Barnet.
Kronprinsesse Mary deltager i arrangementet fri for mobberi Børnestafetten, lørdag d. 10. juni 2017 i Fælledparken i København. Fri for Mobberi er udviklet på initiativ af H.K.H. Kronprinsesse Mary og drives i et samarbejde mellem Mary Fonden og Red Barnet. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

I en duft af frisk græs og os fra grillen stillede forældre sig med børnene, for at få overrakt medaljen af Mary, mens Sofie Linde, Jacob Riising og Amanda måtte se på. Og kronprinsessen tog sig god tid til at uddele medaljerne, mens forældre i lycra og løbesko ivrigt tog billeder af deres børn ved siden af Mary. Og netop forældrene mener kronprinsesse Mary er en vigtig del af kampen mod mobning.

»Vi som forældre viser børnene, hvordan man skal være overfor andre mennesker.«

Konferencieren sagde efter stafetten i højtalerne, at Mary skulle af sted til guldbryllup, men hvordan det skulle fejres i går vides ikke.

Andre læser også