Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I anledning af sin 50-års fødselsdag vil kronprinsesse Mary til februar åbne et nyt videnscenter ved Københavns Universitet.

Videnscentret får navnet 'Crown Princess Mary Center – solving problems through research and partnerships', oplyser Kongehuset på sin hjemmeisde.

Det nye center har til formål at 'opbygge et tværfagligt vidensmiljø, som har fokus på at finde nye løsninger på aktuelle samfundsudfordringer med mennesket i centrum', lyder det endvidere.

Foruden at lægge navn til videnscentret vil kronprinsesse Mary blive tilknyttet centerets 'Advisory Committee', som har en rådgivende funktion i forhold til centerets opgaveløsning.

»Danmark har en stærk tradition for at skabe forandringer gennem brede partnerskaber. Og her er forskningen en vigtig medspiller,« fortæller Kronprinsessen i en pressemeddelelse.

»Jeg ser frem til, at vi med det nye center kan gøre forskernes indsigter og metoder tilgængelige for beslutningstagere og bidrage med viden, der inspirerer til innovative løsninger til gavn for os mennesker og vores samfund.«

Centeret er oprettet af Det Humanistiske, Det Samfundsvidenskabelige, Det Teologiske og Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet med en supplerende bevilling fra Realdania.

Crown Princess Mary Center åbnes formelt af Kronprinsessen 2. februar 2022 ved et arrangement på Københavns Universitets Søndre Campus.

Andre læser også