Det er ikke første gang, at medlemmer fra det danske kongehus har skabt en gedigen skandale.

Og det er ikke første gang, at kronprins Frederik har været indblandet i en skandale, der omfattede bilkørsel.

I sine unge dage var Frederik kendt for at træde hårdt på speederen og fik derfor i slutningen af 1980'erne tilnavnet 'Turbo-prinsen'.

I 1988 blev Frederik nemlig afsløret i at have kørt mindst 130 km/t i sin sorte BMW ved Nyborg.

I 1991 var den gal igen med farten. Der drønede kronprinssen nemlig gennem København og lod sine livvagter sakke agterud. Men livvagterne må jo ikke slippe Kronprinsen af syne, og de trykkede derfor eftertrykkeligt på deres speeder med det resultat, at de påkørte en anden bil i forsøget på at følge Frederik.

Man skulle ellers tro, at Frederik havde lært et og andet, efter han var tæt på at miste livet ved en bilulykke et par år forinden.

Det var i august 1988. Den kongelige familie holdt traditionen tro deres sommerferie på Chateau de Caix. Men det gik helt galt, da prinserne i en lille Peugeot 106 med Joachim bag ratte, forsøgte at undvige en modkørende bil. I den forbindelse mistede Joachim kontrollen over bilen, der rullede ned ad en skrænt.  Frederik, der sad på bagsædet sammen med vennen Peter Heering, brækkede et kraveben, mens Joachim og vennen slap uskadt. Det gjorde bilen derimod ikke. Den blev totalskadet og vidnede om, hvor galt det kunne være gået.

Læs også:

Men allerede tre år efter var den gal igen med Frederik og bilkørsel. Lidt over klokken 01.30 nytårsnat 1992 blev en bil, der nærmest hoppede 18 meter hen af Niels Hemmingsensgade i København, stoppet af politiet.

Betjentene gjorde store øjne, da de så, at bilen indeholdt Frederik og hans daværende kæreste, Malou Aamund, med hende bag rattet. Frederik havde angiveligt overladt rattet til sin kæreste, fordi han selv var alt for fuld. Men problemet var, at Malou ikke havde noget kørekort.

Frederik og Malou måtte en tur på politistationen i Nyropsgade, hvor de begge fik taget en blodprøve. Malou blev i byretten dømt til at betale en bøde på 4.000 kroner. Mens Frederik med skamfuldt bøjet hoved har måtte aflægge fuld tilståelse overfor sin mor.

Også den gang - som i dag - valgte hoffet at bekræfte historien, Og at udsende en offentlig undskyldning.