Se og Hør går tæt på Kronprinsen. Så tæt, at bladet bringer billeder, hvor Frederik står og tisser op ad en hæk. Foto: Nils Meilvang
Se og Hør går tæt på Kronprinsen. Så tæt, at bladet bringer billeder, hvor Frederik står og tisser op ad en hæk. Foto: Nils Meilvang

Hvilke billeder kan man bringe af kongehuset? Se og Hør flytter i denne uge grænser med en række paparazzibilleder af kronprinsparret

Distancen til kongehuset er forkortet. Se og Hør har flyttet grænserne, og nu er der ikke længere end en paparazzi-linse til de mest private stunder.

I hvert fald ikke, hvis man bladrer denne uges Se og Hør igennem. Her vises billeder fra kronprinsparrets ferie i Skagen. Billeder, hvor Kronprinsen bl.a. står og tisser. Billeder, som ikke engang en af de værste sladderaviser i Europa ville bringe.

»Den slags billeder, du nævner, ville jeg da gerne se, men vi ville aldrig bringe dem,« lyder det fra engelske The Mirrors billedredaktør Glenn Bennett.

De omdiskuterede billeder i Se og Hør viser Kronprinsen i nogle meget private stunder. Kronprins Frederik, der står og tisser op ad en hæk. Kronprinsen med en bajer i hånden, Kronprinsen som imiterer noget, der ligner en abe foran sine venner. Sjove? Måske. Charmerende? Ikke specielt. Sjældne? Ja, meget.

Det er tydeligt, parret ikke vidste, de blev fotograferet. Det har de prøvet før. Men de situationer, vi ser Kronprinsen i, er aldrig set på billeder, og de får en til at stille spørgsmålet: Hvor går grænsen?

Glad chefredaktør
»Selvfølgelig har vi en grænse. Men jeg vurderer fra gang til gang, hvor den grænse går. Det, vi har i bladet i denne uge, står vi selvfølgelig inde for. Men det er også vigtigt i den sammenhæng at sige, at vi på ingen måde er forargede over, at Kronprinsen nyder ferielivet i Skagen. Tværtimod så synes vi, det er vidunderligt, at han har den side og tør vise den,« siger Henrik Qvortrup, chefredaktør på Se og Hør, der glæder sig meget over billederne.

»Jeg har ikke problemer med det, og hvis Kronprinsen har problemer med det - hvad jeg ikke tror, han har - så er det måske lidt uklogt af ham at feste igennem på den måde i et sommerhus, som ligger i det åbne landskab,« mener Henrik Qvortrup.

Hos Billed Bladet er sagen klar. Den slags billeder ville man aldrig bringe.

Klar melding
»Jeg kan slet ikke lide dem. Det er en stil, som ligger fjernt fra Billed Bladets. Jeg tror ikke, der er læsere til det. Og jeg tror ikke, Se og Hør sælger mange blade på de billeder. Så vi er ikke misundelige. Vi ville da meget gerne have fotograferet Kronprinsen i Skagen, men ikke på den måde,« lyder den klare melding fra chefredaktør Anders Thisted.

Han mener dog ikke, at Se og Hørs kontroversielle billedvalg flytter grænser i forhold til den uskrevne lov om brug af paparazzibilleder af den danske kongefamilie.

»Så var det gået amok for længe siden. Men Danmark er for lille til den slags, og folk holder for meget af kongehuset. De kan godt lide, at der er en distance,« mener Anders Thisted.

Selv i England, som normalt er et af de lande, hvor paparazzi-fotograferne virkelig kan score kassen, er der trukket en grænse.

Grænser i England
Selvom det store avis- og magasinmarked hver uge bringer bunker af paparazzi-billeder, og det engelske folks lyst til et kig ind i de kendtes privatliv tilsynladende er umættelig, går grænsen ved Englands to unge prinser. Efter prinsesse Dianas død i 1997, hvor hun blev forfulgt af paparazzi-fotografer, har både folkets og branchens holdning til nærgående billeder af familien nemlig ændret sig.

»På The Mirror har vi den politik, at vi lader William og Harry være i fred efter det, der skete med deres mor. Og især billeder taget på en privat ferie ville vi slet ikke bringe,« forklarer Mirrors billedredaktør Greg Bennett.

mcn@bt.dk
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.