Kronprins Frederik måtte finde sig i en del ufrivillige ture i vandet, da han søndag eftermiddag testede sig selv og stillede op som windsurfer sammen med 14 børn og unge fra surfklubberne i Skive, Glyngøre og Klitmøller i Nordvestjylland.

Iklædt våddragt, redningsvest og gå-på-mod stillede han op i den til lejligheden arrangerede konkurrence mellem ham og "The Young Guns".

Og da kronprins Frederik ikke har forsøgt sig med windsurfing en eneste gang i de seneste tyve år, var de mere trænede børn helt som forventet bedre til at blive stående på brættet og få vind i sejlet.

Kronprinsen havde forinden fået en ganske kort og helt grundlæggende instruktion i den svære kunst at windsurfe, og på den baggrund var det imponerende, hvor meget han havde nået at tage til sig.

Frederik, der åbenlyst er konkurrencemenneske, virkede dog en anelse ærgerlig, da han i sejladsen med børnene i første runde måtte opgive at komme ned og runde den første bøje i den friske vind på Vandet Sø tæt på Klitmøller.

Så han valgte, da sejlet og kronprinsen selv lige havde været en tur nede i det våde element, at vende om og sejle tilbage til udgangspunktet og sige tak for oplevelsen til arrangørerne.

- Når man ikke er bedre, så skal man hellere lade være, sagde han med skævt smil, da han gik op på land foran de mange forsamlede tilskuere, som var mødt op på søbredden for at overvære kronprinsen på nærmeste hold.

Kronprins Frederik er i Klitmøller som protektor for "KiA Cold Hawaii PWA World Cup", som fra i morgen afvikles for verdens allerbedste windsurfere.

Senere søndag skal kronprins Frederik for alvor ud på de vilde vover. Denne gang i Vesterhavets store bølger ud for Klitmøller, når han på en jetski kommer helt tæt på de fænomenalt dygtige surfere, der konkurrerer fra mandag og frem til næste søndag.