Kronprins Frederik er blevet skadet og deltager derfor ikke i Royal Run.

Det var ellers planlagt, at han 10. juni for andet år i træk skulle løbe med danskerne i byer som Aalborg, Aarhus og København. Men en mindre skade gør altså, at dette ikke bliver tilfældet i år.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Heri lyder det, at Kronprinsen har fået konstateret en diskusprolaps i venstre side, og at der er risiko for, at skaden forværres, hvis han løber med.

Selvom kronprins Frederik altså ikke trækker i løbeskoene under dette års Royal Run, har både de løbeglade og tilskuere stadig mulighed for at få et glimt af ham.

Vores kommende konge planlægger nemlig fortsat at deltage i One Mile – Family i Aarhus. Her går unge såvel som gamle sammen på en kortere distance.

Kongehuset forsikrer desuden, at Kronprinsen vil være til stede under løbene i København og på Færøerne.

På Færøerne finder løbet sted allerede 1. juni, mens løbene i de resterende byer vil blive afholdt ni dage senere.

(ARKIV) Kronprins Frederik løber Royal Run i Aarhus, mandag den 21. maj 2018. Kronprinsen er udskrevet fra Rigshospitalet efter diskusprolapsoperation. Officielle aktiviteter er aflyst.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Kronprins Frederik løber Royal Run i Aarhus, mandag den 21. maj 2018. Kronprinsen er udskrevet fra Rigshospitalet efter diskusprolapsoperation. Officielle aktiviteter er aflyst.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Royal Run blev sidste år til i forbindelse med fejringen af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. Også her meddelte han, at han døjede med rygproblemer.

Smerterne var dog ikke så store, at han ikke formåede at gennemføre One Mile-løbet – en distance på 1,609 kilometer – i både Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.

På den sidste rute, som var i København, samlede han de sidste kræfter sammen og løb 10 kilometer, på trods af at han ikke havde løbet i seks uger op til Royal Run på grund af ryggen.

Også dengang var der tale om en diskusprolaps. Og skaden var så alvorlig, at han i september sidste år blev opereret for den.

Turen på operationsbordet skræmte dog ikke Kronprinsen fra atter at iføre sig løbetøj, og i januar kunne kongehuset oplyse, at Royal Run ville vende tilbage i år.

»Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundtomkring i landet,« lød det i den forbindelse fra Kronprinsen.

Og det lader til, at danskerne stadig er vilde med at løbe – omend det bliver med Kronprinsen på sidelinjen.

Sidste år løb 70.000 mennesker med, og igen i år melder adskillige ruter allerede udsolgt. Det drejer sig om samtlige distancer i Aalborg og Aarhus samt 10-kilometerdistancen i København.