Lyt til artiklen

Kronprins Frederik reagerer nu yderligere på situationen omkring Herlufsholm kostskole.

»Det er en ulykkelig situation,« siger han til B.T.

Kronprins Frederik er torsdag aften æresgæst til en middag på Langeline Pavillionen i København i forbindelse med det kommende klimatopmøde til november. Men Kronprinsen ved formentlig godt, at hele Danmark stadig er interesseret i at vide, om den skandaleramte kostskole, Herlufsholm, stadig er god nok til de kongelige børn.

Da han ankommer og hilser på blandt andre klimaminister Dan Jørgensen, får B.T. kort anledning til at spørge kronprins Frederik, om han er tilfreds med de ændringer, der er kommet på Herlufsholm kostskole, siden TV 2's dokumentar for nyligt afslørede en voldelige kultur blandt eleverne.

»Det er en ulykkelig situation, som vi allerede har kommenteret på, og jeg har ikke mere at tilføje til det,« lød det fra kronprins Frederik, før han gik ind til middagen.

Kronprinsen tøvede et sekund, inden han besluttede sig for at sætte nye ord på situationen som uden tvivl fylder meget i Kongehuset.

Se hans svar i videoen øverst.

Tidligere torsdag aften har kongehusets pressechef Lene Balleby givet en kommentar til TV2.dk om pressens spørgsmål, om hvorvidt kronprinsparrets børn fortsat bør gå på skolen.

»Der er mange, der spørger til kronprinsparrets holdning til deres børns fremtid på Herlufsholm. Jeg kan kun gentage, at for kronprinsparret er det afgørende, at ikke kun deres eget barn, men alle de børn og unge, som går på skolen, kan føle sig trygge i deres skolegang,« lød det.

Prinsesse Isabella, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary stiller op til fotografering efter Prinsesse Isabella er blevet konfirmeret i Fredensborg Slotskirke i Fredensborg, lørdag den 30. april 2022.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Prinsesse Isabella, Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary stiller op til fotografering efter Prinsesse Isabella er blevet konfirmeret i Fredensborg Slotskirke i Fredensborg, lørdag den 30. april 2022.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Foto: Philip Davali
Vis mere

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har endnu ikke selv offentligt taget stilling til, om deres børn fortsat skal gå på skolen, men udtalte i en fælles kommentar på kongehusets sociale medier:

»Som forældre forventer vi, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som er åbenlyst nødvendige,« lød det blandt andet.

16-årige prins Christian startede i 1.G på Herlufsholm sidste sommer, ligesom hans lillesøster prinsesse Isabella er sat til at begynde i 9. klasse på skolen efter sommerferien.

Tidligere har deres fætter prins Nikolai gået på Herlufsholm kostskole, og TV 2's dokumentar fik i første omgang hans mor, grevinde Alexandra til at melde følgende ud til B.T.:

»Jeg er dybt rystet, for min søn har kun gode minder fra sin skoletid på Herlufsholm.«

Siden tog det fokus, at skolens tidligere rektor Klaus Eusebius i et interview med TV 2 Øst fortalte, at prins Nikolai i sin tid på skolen på et tidspunkt var blevet sendt hjem for at bryde stedets alkoholpolitik.

Det fik grevinde Alexandra og nu også prins Joachim til at reagere på ny i en fælles udtalelse:

»Som forældre til en tidligere elev på Herlufsholm er vi - for at sige det på godt dansk - rasende over at se vores søn blive udleveret offentligt af hans tidligere rektor, Klaus Eusebius Jakobsen.«

Herlufsholm kostskole lidt udenfor Næstved.
Herlufsholm kostskole lidt udenfor Næstved. Foto: Asger Ladefoged
Vis mere

De fortsatte:

»Han har svigtet sin elevs tillid og fortrolighed, og Prins Nikolais straf for i sin tid at overtræde skolens alkoholregler skal ikke bruges til at flytte fokus fra de alvorlige hændelser, som fornyligt er kommet for dagen«.

Siden TV 2's dokumentar har skolen valgt at fyre den hidtidige rektor Mikkel Kjellberg og blandt andet skrottet den gamle præfektordning og sørget for, at eleverne ikke længere skal sove i sovesale.