Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

For anden gang deltager kronprinsen i det berømte, svenske skiløb, Vasa-løbet.

På søndag den 3. marts kommer Frederik ikke til at bruge lang tid på at spise morgenkryddere sammen med Mary og børnene.

I stedet er kronprinsen draget til broderlandet for igen at trykke langrendsskiene fast på støvlerne og gennemføre Vasa-løbet.

Sidste år deltog Frederik også i løbet, hvilket var en stor overraskelse. Især da bt.dk kunne afsløre, at Frederik blandt andet havde trænet til det hårde skiløb ved at stå på rulleski rundt omkring på cykelstierne i og omkring Købehavn for at kunne gennemføre det 90 km lange løb og det endda i en bemærkelsesværdig god tid. 06.35.32 timer tog det helt nøjagtigt Frederik at løbe fra Sälen til Mora i Sverige. Det giver et gennemsnit på 14,4 km/t, hvilket er meget fint.

Kronprinsen motion

Det var Ulrich Ghisler, der er uddannet og læge og tidligere har været træner for det danske skilandshold, som trænede Frederik op til og coachede ham under selve løbet.

Forrige år anbefalede Ulrich Ghisler Frederik at løbe tidligt om morgenen, hvor fedtforbrændingen kunne udvikle sig bedst. Dermed stod Frederik op i bælgravende mørke og løb fem-10 kilometer om morgenen, mens Mary, Christian, Isabella, Vincent og Josephine stadig lå og sov sødt i deres senge på Amalienborg.

- Det passede også godt med Frederiks familieliv. Han skulle også lave 25-30 armbøjninger hver dag. Og det har han guddødemig gjort. Under løbet i søndags sagde Frederik flere gange til mig: Hvor er jeg glad for, jeg har lavet de armbøjninger, fortalte Ulrich Ghisler sidste år til bt.dk om træningen op til løbet og om selve løbet.

På søndag er det så tid for Frederik til igen at sætte sig selv og de fysiske kræfter på prøve, når han dyster i den svenske for at gennemføre løbet.

Andre læser også