Kronprins Frederik har sagt ja til at være gæsteredaktør på gratisavisen MetroXpress
 Kronprins Frederik har sagt ja til at være gæsteredaktør på gratisavisen MetroXpress Foto: Annelene Petersen

Når medarbejderne på MetroXpress møder ind på arbejde den 26. juni, bliver det nok ikke en helt almindelig dag på kontoret.

Journalisterne og fotograferne samt grafikerne har nemlig en helt speciel redaktør i kongelig skikkelse af kronprins Frederik den dag.

- Vi har valgt at få ham ind som gæsteredaktør i hans egenskab af at være et engageret IOC-medlem. Og så fordi han er Kronprins. Selvfølgelig, erkender MetroXpress's chefredaktør Jonas Kuld Rathje.

Eftersom kronprinsen jo er medlem af IOC og er dedikeret sportsmenneske, har han valgt, at den dag han bestemmer, hvad der skal stå i avisen, udkommer MetroXpress som en avis, der står i sportens og OL's tegn.

Det er langt fra første gang, at MetroXpress har gæsteredaktører fra helt andre fag. Tidligere har blandt andet det danske band, Outlandish været gæsteredaktør for MetroXpress i Danmark, mens avisens udenlandske udgivelser har haft både Lady GaGa og modedesigneren Karl Lagerfeld på redaktørvisit.

- Jeg ser frem til, fuldstændig som når vi har andre gæsteredaktører, at lægge avisen i andres hænder, som ikke er vant til at lave avis. Det bliver et anderledes bud på, hvad en avis kan være, og hvilket indhold en ikke-avisperson sætter fokus på, siger Jonas Kuld Rathje.

Og han overlader trygt avisen i de avis-ukyndige, kongelige hænder, når Frederik skifter sportskasketten ud med redaktørkasketten.

- Det bliver fint, for vi føler godt, vi kan lave noget helt andet, uden at verden går under, lyder det fortrøstningsfuldt fra den daglige chefredaktør.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.