Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Foroven kan ses en video, hvor kronprinsen spiller bordtennis med det unge bordtennistalent Sophie Walløe.

En frisk og veloplagt kronprins Frederik mødte fredag op til en prisoverrækkelse i København. Men en lille detalje i hans ansigt vakte opsigt.

For anden gang inden for få uger mødte kronprinsen op med et lettere forslået ansigt. Ved hans højre tinding dækkede et plaster for en mindre skramme.

Kongehuset bekræfter overfor BT, at kronprinsen har været involveret i et lille uheld. Modsat det blå mærke på kinden, som kronprinsen pådrog sig for kort tid siden, skyldes det nye uheld dog ikke, at han gik på trapper, mens han tjekkede mails og beskeder.

Ifølge kongehuset kom den snart 50-årige kronprins til skade, da han for nylig var på en privat skiferie. Kongehuset vil dog ikke oplyse, om det var kronprinsens evner på ski, der fejlede, eller om uheldet skete på anden vis. Det er heller ikke muligt for BT at få at vide, hvor skiferien foregik.

»Det er private oplysninger,« lyder det fra Kongehuset Kommunikationsafdeling.

Skaden fra skiferien var dog tilsyneladende ikke værre, end at kronprinsen uden problemer kunne varetage prisoverrækkelsen af to legater hos Købstædernes Forsikring fredag middag. Og det var en meget oplagt og smilende kronprins, der overdrog legaterne til de to unge sportstalenter, løbestjernen Anna Emilie Møller og bordtennisspilleren Sophie Walløe. Legaterne var på 125.000 kroner hver og blev uddelt af Købstædernes Forsikrings Jubilæums Fond.

Kronprins Frederik ses tale med legatmodtagerne Anna Emilie Møller (i midten) og Sophie Amanda Walløe (th). På billedet ses plastret ved kronprinsens tinding tydeligt.
Kronprins Frederik ses tale med legatmodtagerne Anna Emilie Møller (i midten) og Sophie Amanda Walløe (th). På billedet ses plastret ved kronprinsens tinding tydeligt. Foto: Philip Davali
Vis mere

Undervejs blev der både tid til, at kronprinsen snakkede lidt med de to unge kvinder, ligesom han også havde tid til et kort slag bordtennis med begge sportsudøvere. Og især sidstnævnte var noget, som den sportsglade kronprins nød.

Efter et par ’opvarmningsspil’ var kronprins Frederik i sit es og udbrød flere gange et ærgerligt ’arhh’, når han missede en bold.

Og selv om evnerne ikke umiddelbart rakte op på samme niveau som den unge bordtennisstjerne Sophie Walløes, så afslørede kronprinsen dog, at der bliver trænet lidt derhjemme. Da en af de fremmødte spurgte, om de royale gemakker gemte på et bordtennisbord, svarede kronprinsen grinende:

»Det er der, det er der. Der er jo unge mennesker«.

Det er for øvrigt tredje gang inden for få år, at kronprinsen, der i slutningen af maj fylder 50 år, har pådraget sig en skade, der har vakt interesse. I oktober 2016 var det den kongelig ryg, det gik ud over, da kronprinsen under et privat arrangement gav den lidt for meget gas på en trampolin, hvilet resulterede i en fraktur på halsrygsøjlen.

Og tilbage i 2009 gik det også galt for kronprinsen. Dengang var han lidt for vild på kælkebakken, da han sammen med kronprisessen og parrets børn holdt skiferie i Schweiz. Den tidligere frømand pådrog sig et brud på anklen, der sendte ham på operationsbordet og førte til, at benet skulle seks uger i gips.

Kronprins Frederik ved siden af bordtennisspiller Sophie Amanda Walløe (tv) og løber Anna Emilie Møller (th).
Kronprins Frederik ved siden af bordtennisspiller Sophie Amanda Walløe (tv) og løber Anna Emilie Møller (th). Foto: Philip Davali
Vis mere

Andre læser også