Det begynder forholdsvis uskyldigt. Den 30-årige kong Carl Gustafs venner har arrangeret en middag på et fjeldhotel i Storlien i Åre. Da de specielt indbudte kvinder sætter sig ved bordet, tager de deres pelse af - og det er det eneste, de er iført. Resten af middagen indtager kvinderne nøgne, til deltagerne og kong Carl Gustafs store glæde.

Det er kong Carl Gustafs tidligere livvagt Ola Selin, der fortæller om episoden fra 1976 i biografien ’Den motvilliga monarken - Carl XVI Gustaf’, som har rejst en mediestorm i Sverige.

Men episoden med de pelsklædte kvinder er ifølge bogen blot begyndelsen på et langt kongeliv med lystige sex-fester, hvor strippere ofte deltog for at sætte liv i festen, hvis det blev nødvendigt. Nogle af festerne foregik på en ulovlig smugkro og klub i Stockholm Club Power, ejet af den tidligere bokser, gangsteren Mille Markovic, 50.

En bombeekslopsion på Club Power skaber på et tidspunkt panik hos det svenske sikkerhedspoliti (SÄPO) - men bomben eksploderer heldigvis ikke på et tidspunkt, hvor kongen og hans venner fester på klubben, og ingen kommer til skade. En kendt kriminel Danilo Markovic dør i maj 1992 under mystiske omstændigheder af skud på klubben.

Vennerne arrangerede fester

Ifølge bogen er det kongens tre nærmeste venner Carl Adam ’Noppe’ Lewenhaupt, Anders Lettström og Anders ’Aje’ Phillipson, der står bag de mange fester i en række herreklubber, Crocketklubben, Noppes, Tolvmændene (’Gubbtolvan’, red.), Punchklubben og Sörmlands Venner.

63-årige Lewenhaupt er født ind i den øverste svenske overklasse. Han er søn af den tidligere svenske chef for IBM, kammerherre og greve Gösta Lewenhaupt.

Han driver nu en restaurant og har været gift fire gange, blandt andet med den kendte skuespiller Grynet Molvig. Han er nu gift med en ung koreansk kvinde, Lee Haeng-Hwa.

Anders Lettström, 63, er foreløbig den, der er hårdest ramt af skandalen. Han har indrømmet, at han tog kontakt til kriminelle for at finde ud af, hvor belastende materiale Mille Markovic kunne være i besiddelse af.

I et stort interview med det svenske nyhedsbureau TT har kong Carl Gustaf nu officielt droppet ham som ven. Lettström har drevet flere virksomheder, og indtil for godt en uge siden sad han i bestyrelsen for 2E Group, som driver forlystelsesimperiet Wallmans, som han er medejer af. Den bestyrelsespost har han nu nedlagt efter afsløringerne. Lettström har i mange år været gift med Christina Lettström.

Den tredje musketer

Den tredje musketer playboyen Anders ’Aje’ Philipson, 68, er også født med en sølvske i munden og dermed direkte ind i overklasse-kredsen tæt på Carl Gustaf. Han er søn af Gunnar og Märtha Philipson, som har tjent deres formue på det svenske agentur for Mercedes. Philipson har været gift to gange tidligere, blandt andet med fotomodellen Gisela Schöön. Han er nu gift med Bathina El-Soudi.

Det er denne trojka, der arrangerer en række lystige fester, hvor sprutten flyder, og det vrimler med unge kvinder, der strømmer til fester med udsigt til at møde kongen. Og hvis kvinderne ikke er hurtige nok til at smide tøjet og sætte gang i løjerne, har de tre gennem en mellemmand skaffet professionelle strippere, som nok skal sørge for, at der kommer gang i festen og sex til de mange rige, efterhånden midaldrende og ældre mænd.

Mellemmanden hedder Christer Gustafsson, og er 61 år gammel. Han er en kendt figur i society-kredse i den mondæne del af Stockholm og har tidligere været venner med Björn Borg, som han festede sammen med.

Piger ’fra forstæderne’

I bogen indrømmer Gustafsson, at han sørgde for, at piger ’fra forstæderne’ blev indbudt til festerne. Men han afviser, at kvinderne fik betaling for sex - i hvert fald med hans viden.

- I så fald ville jeg blive enormt skuffet, siger han. Men en række kvinder fortæller anonymt, hvordan de havde sex med deltagerne ved festen - en af dem fortæller, at også kongen deltog aktivt: 

- Det eneste, jeg kan sige, er, ja, han havde sex. Om det var med mig eller nogen anden... jeg kan sige, at det ikke var med mig, men jeg så det.

Kong Carl Gustaf har selv benægtet alle anklager i det store interview med TT, også at han overhovedet skulle have været på to udenlandske strip- og sexklubber, Gold Club i Atlanta i forbindelse med OL i 1996, og Carat Club i Bratislava i januar 2008 i forbindelse med en jagtrejse.

- Jeg så kongen på Gold Club, jeg var selv derovre for min arbejdsplads i forbindelse med OL, siger en kilde til B.T. - og i bogen bekræfter en række kilder, at kongen var på Gold Club, hvor man for 60.000 dollars kunne få syv nøgne piger i seks timer, 13 flasker champagne og hummer.

Alarmklokkerne ringer

Det er ikke kun sexanklagerne og en række veldokumenterede kongelige affærer med smukke kvinder som den tidligere Army of Lovers-sangerinde Camilla Henemark, 46, der har bragt sindene i kog hos svenskerne.

Også den sikkerhedsrisiko kongen har udsat sig for ved at deltage forholdsvis åbenlyst i fester på en ulovlig klub ejet af en kendt gangster, har fået alarmklokkerne til at ringe.

Den 50-årige Mille Markovic, tidligere profbokser og blandt andet dømt for narkokriminalitet, groft skattesvig og våbenbesiddelse, er manden, der nu kan have kong Carl Gustafs fremtid i sin hule hånd. I går sagde han, at han nu vil fremlægge dokumentation for en række af de episoder, som han har fortalt forfatterne til 'Den Motvilliga Monarken' om.

Ifølge dokumenterne i en anden retssag havde Markovic installeret videokameraer i en lejlighed i Stockholm for at filme en kendt person, som senere viste sig at være Björn Borg, i en belastende situation - Borg skyldte angiveligt Markocic penge. I forbindelse med den sag kom det frem, at Markovic også havde installeret videokameraer i en række intime områder på Club Power med henblik på pengeafpresning - det kan være billederne fra de kameraer, der får skandalen i det svenske kongehus til at eksplodere for alvor.