Når de to kongelige tvillinger om eftermiddagen torsdag 14. april bliver døbt i Holmens Kirke, bliver det efter alt at dømme uden den pomp og pragt, danskerne fik serveret, da prins Christian trak verdenspressen til København i 2006.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det synes mere og mere klart, efter B.T. har været i kontakt med en række af de store, europæiske kongehuse, som enten afviser at sende repræsentanter eller tvivler stærkt på det.

Kronprinsparret med de nyfødte tvillinger forlader rigshospital


Senest meldte vores svenske naboer klart nej på bl.a. B.T.s forespørgsel.

- Kongefamilien deltager ikke på grund af andre gøremål, lød det således mandag fra Annika Jepsson hos pressetjenesten ved det svenske kongehus i Stockholm.

Og nu følger den britiske kongefamilie efter alt at dømme trop.

Har travlt med bryllup

Da B.T. tirsdag havde kontakt til Buckingham Palace og prins Charles’ pressekontor i Clarence House, var meldingen til det danske kongehus ikke opløftende.

- Der er planlagt en række gøremål i de dage for prinsen, men dåben er ikke inkluderet. Vi kan ikke bekræfte noget på nuværende tidspunkt. Men det er meget usandsynligt, at der er deltagelse herfra, lød det fra talspersonen ved Clarence House.

til bms f Amalienborg

Det er med al sandsynlighed det forestående bryllup mellem prins William og Kate Middleton, der kræver opmærksomheden hjemme på de britiske øer i øjeblikket.

- Men det er i øvrigt helt almindeligt, at de britiske medlemmer af kongefamilien ikke deltagere i begivenheder ved andre kongehuse. Særligt, når der er tale om en mere privat begivenhed som denne. Det er til gengæld mere usædvanligt med svenskerne, vurderer Lars Hovbakke Sørensen, royal ekspert og lektor ved Københavns Universitet.

- De plejer at deltage – også i mere private anliggender, simpelthen fordi, der er en tættere og mere personlig forbindelse mellem det danske og det svenske kongehus. Men denne gang har de sagt nej tak. Dog skal man ikke lægge mere i det, end at det nok drejer sig om praktiske årsager, siger Lars Hovbakke Sørensen, der i øvrigt vurderer, at det er usandsynligt at finde andre europæiske kongehuse på gæstelisten.

Det handler om arverækken

Det hollandske kongehus med dronning Beatrix i spidsen har nemlig heller ikke meldt deres ankomst på nuværende tidspunkt og kan over for B.T. ikke bekræfte, at der overhovedet bliver deltagelse.

Dermed tyder meget på, at tvillingedåben bliver en stor, dansk tv-begivenhed, hvor TV2 og DR kommer til at udkæmpe en benhård kamp, men at det i øvrigt vil ligne prinsesse Isabellas dåb.

Her var deltagelsen fra blåblodede, europæiske kusiner og fætre også begrænset. Dog var der besøg fra både kronprinsesse Victoria fra Sverige samt fra det norske og belgiske kongehus.

- Men jo længere ned vi kommer i arverækken, des færre kongelige gæster vil vi se, siger Lars Hovbakke Sørensen.

Resten af festen bestod dengang af venner og den nærmeste familie, som selvfølgelig inkluderede dronning Margrethe, prinsgemalen samt prins Joa-chim og hans to sønner, Nicolai og Felix.

Med på gæstelisten var også tv-baronessen Caroline Fleming, der dengang endnu var sammen med finansmanden Rory Fleming.

ksv@bt.dkjkm@bt.dk