Tirsdag udsendte Kongehuset en pressemeddelelse om, at prinsesse Marie - i modsætning til hvad ugebladet Her & Nu ellers hævdede - ikke havde fået lavet en brystoperation.

Derfor bringer ugebladet i dets nyeste nummer en omfattende dementi.

Historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen fortalte i går til BT, at det var 'helt uden fortilfælde':

»Det er helt usædvanligt, at Kongehuset har krævet en dementi. Jeg kan ikke komme i tanke, at det nogensinde er sket før,« forklarede han.

Kongehuset holder sig - ifølge Hovbakke Sørensen - normalt for gode til at kommentere rygter og sladder.

Men i dette tilfælde, hvor Her & Nu altså beskrev, hvordan den 39-årige prinsesse Marie skulle have fået lavet en brystoperation på en klinik i Litauen, ja, så flød bægeret åbenbart over.

Kongehusets pressechef Lene Balleby forklarer ifølge TV2 til Ritzau, at det ikke er første gang, at Kongehuset henvender sig til medier på baggrund af en historie, men at disse eventuelle misforståelser almindeligvis løser sig.

»Men i den her sag, er Her og Nu gået alt for langt. Historien er det pure opspind, og alle grænser er overskredet. Hvis den historie får lov til at stå, vil en usand historie meget let med tiden blive en sandhed og dermed gentaget igen og igen,« lyder det fra Balleby.

Hun afviser at vide, hvordan historien skulle være opstået:

»Men når man lever et liv i offentlighedens søgelys, så opstår der jo af og til usandheder. Det er jo kongehusets lod at leve et liv med rygter, men i grelle tilfælde så er det vores opgave at gribe ind,« forklarer hun ifølge TV2 til Ritzau.

Hun understreger også, at Kongehuset fortsat vil gribe ind, hvis der bliver bragt usandheder om den kongelige familie.