Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er tale om en stor løgn, manipulation og misbrug. Så hård er beskeden fra det danske kongehus i kølvandet på en kritisk historie om kronprinsesse Marys forhold til sin nærmeste familie.

»Er kronprinsesse Mary fra Danmark involveret i en bitter familiefejde? Kongelig udelukkes fra familiens ferieplaner.«

Det er overskriften, der møder læserne på hjemmesiden for verdens største engelsksprogede netavis, Daily Mail, der dagligt har over 11 millioner læsere.

Ifølge artiklen er kronprinsesse Marys forhold til den australske familie fuldstændig kuldsejlet. Hun er ikke længere på talefod med sin søster, og broren har helt opgivet at invitere kronprinsessen med på ferie.

Artiklen fortsætter under billedet

Arkivfoto: Kronprinsesse Marys søskende Patricia Baily, John Stuart Donaldson og Jane Stephens (set fra venstre) samt en aboriginal deltager i offentlighedens fejring af Operahuset i Sydney søndag d. 27. oktober 2013.
Arkivfoto: Kronprinsesse Marys søskende Patricia Baily, John Stuart Donaldson og Jane Stephens (set fra venstre) samt en aboriginal deltager i offentlighedens fejring af Operahuset i Sydney søndag d. 27. oktober 2013. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Men nu svarer Kongehuset på usædvanlig vis tilbage. Ifølge kongehusets pressechef Lene Balleby er historien er usand og bygger på et alvorligt identitetstyveri.

»Vi konstaterer, at der er tale om et åbenlyst misbrug. Det er desværre alt for nemt at lave falske profilsider, og i det her tilfælde er det brorens identitet, der er blevet misbrugt,« siger Lene Balleby.

Artiklen, der blev publiceret i mandags, beskriver et billedopslag på Facebook fra 5. august 2014 af Marys bror, John Stuart Donaldson, der skriver, han nyder ferien i Rom med sine søstre.

»Jeg håber, I tre har det godt,« skriver Marys far, John Dalgleish Donaldson i en kommentar til billedet. »Har hun, hvis navn ikke skal nævnes, afvist at rejse med jer, eller gav I hende aldrig tilbuddet?« spørger faren - og ifølge Daily Mail henviser han til kronprinsessen.

»Jeg gad ikke engang at spørge, far,« svarer Marys bror. »Trish taler ikke med hende for tiden, og vi ville gerne more os,« uddyber han. Trish er kort for Marys søster, Patricia Bailey.

For blot to uger siden var Kongehuset også ude og dementere en historie om et medlem af den kongelige familie. Ved den lejlighed var det Her og Nu's historie om Prinsesse Maries angivelige brystoperation, der blev offentligt afvist.

Læs hele i historien i BT torsdag eller på BT PLUS lige her