»Hvordan kan man som forældre lade sit barn bo på en så syg institution?«

Så kontant spørger en af danskerne på Kongehuset Instagram til opslaget, som kronprinsparret torsdag aften, i kølvandet på TV 2's dokumentar om Herlufsholm, delte. Heri lød det blandt andet:

»Som forældre til et barn, der går på Herlufsholm, er vi dybt rystede over de vidnesbyrd, der kommer frem i den aktuelle dokumentar om skolen.«

Men at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary lader prins Christian blive på skolen – og snart lader prinsesse Isabella starte – får i den grad danskernes sind i kog.

Normaltvis er danskerne overordentlig støttende og positive, når Kongehuset deler bider fra deres liv på de sociale medier, men dette opslag har i den grad delt vandene, og en stor del af de mere end 700 kommentarer er voldsomt kritiske. Herunder kan du se et udpluk:

  • Tænk I sender jeres barn tilbage til det. Det er virkelig svært ikke at dømme jeres forældreevne efter den beslutning.
  • Det vil være et godt signal fra Kongehuset, hvis prins Christian bliver taget ud af skolen.
  • Den skole er ikke rette sted for de kongelige børn. Konsekvensen nu må være, at Christian forlader skolen.
  • Undskyld, men I bliver nød til at gøre lidt mere. Få prins Christian ude af Herlufsholm, og prinsesse Isabella skal heller ikke starte.
  • Der turde jeg simpelthen ikke sende min børn i skole.
  • Ord som fordømmelse for sådant er ikke nok. Vis et eksempel, og tag jeres børn ud af denne skole.

I en afstemning B.T. har lavet, mener 82 procent da også, at kronprinsparret bør trække deres børn ud af skolen.

I skrivende stund har 57.493 besvaret spørgsmålet.

B.T.'s royale korrespondent, Jacob Heinel Jensen, mener også, at kronprinsparrets udmelding er undervældende. Han er ikke i tvivl om, at de royale børn skal trækkes ud af Herlufsholm.

»Jeg synes, man bør trække børnene ud og sige: 'Tak for nu, men vi kan ikke sende Danmarks fremtidige konge og prinsesse på en skole, der er så giftig',« lyder det fra Jacob Heinel Jensen.

Også historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen mener, at det kan blive nødvendigt for Kongehuset at fjerne børnene.

»Det man kan læse mellem linjerne (i kronprinsparrets opslag, red.) er, at hvis der ikke bliver rettet op, så kan man ikke udelukke, at man på længere sigt må trække børnene ud.«