Kunne du tænke dig at være med til at dække borde til hverdag og fest i Kongehuset, er der godt nyt.

Kongehuset søger nemlig en såkaldt Taffeldækkerassistent, der i samabejde med Taffeldækkeren skal være ansvarlig for opdækning af borde både i hverdagen og i forbindelse med gallamiddage og andre arrangementer.

Det fremgår af et nyt stillingsopslag på Kongehusets hjemmeside.

Udover at sørge for smukke borde skal Taffeldækkerassistenten også bemande sølvkammeret, hvor der findes historiske og traditionsrige effekter som porcelæn, glas og sølvtøj, lyder det.

Gallamiddag på Rosenborg Slot
Gallamiddag på Rosenborg Slot Foto: Lars Helsinghof Bæk
Vis mere

Derfor er det også en fordel, hvis ansøgere til stillingen er interesseret i at arbejde med historiske genstande, skriver Kongehuset i opslaget.

Men jobbet handler ikke kun om at dække borde og passe godt på sølvtøj og porcelæn.

Kongehusets Taffeldækkerassistent vil også være en del af det team, der varetager de daglige serviceopgaver for dronning Margrethe.

Og arbejdspladsen er de slotte, hvor dronningen i løbet af året opholder sig.

Ifølge historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, er jobbet som Taffeldækkerassistent betydningsfyldt, skriver TV2.

»Det er også kongehusets ansigt udadtil, så man kan ikke ansætte en, der ikke ved, hvordan bestikket skal ligge. Når der er gallamiddag, er det nogle betydelige personer, der kommer, så det er vigtigt, at det er i orden,« siger han til TV2.