Der var ikke den sædvanlige feststemning omkring nytår i kongehuset sidste år.

På grund af coronakrisen måtte både nytårstaffel og nytårskure nemlig aflyses.

Men nu meddeler Kongehuset, at man genoptager den gamle tradition med nytårstaffel og nytårskur i 2022.

Dronningens nytårstaffel og de tre dage lange nytårskure strækker sig så langt tilbage som 1600-tallet.

Under Dronningens regeringsperiode har der været tradition for, at regeringen, hoffet, Folketingets formand og en flok andre vigtige personer hvert år er blevet budt indendørs på Amalienborg til nytårstaffel 1. januar.

I dagene efter har andre – ligeledes – vigtige repræsentanter fra eksempelvis Forsvaret, Beredskabsstyrelsen og Højesteret været inviteret til nytårskur.

Næste år bliver nytårstafflet også efter traditionens forskrifter.

Her inviterer dronning Margrethe medlemmer af den kongelige familie, hoffet og regeringen til Christian VII's Palæ på Amalienborg på årets første dag.

Dernæst er det 4. januar 2022 tid til den lille nytårskur, hvor det er højesteretsdommere og livgarden, der inviteres til palæet. Efterfølgende inviteres det diplomatiske korps til Christiansborg Slot til tale ved den længest siddende ambassadør for Danmark og med efterfølgende nytårskur hos dronning Margrethe og kronprinsparret.

Dagen efter afholdes den store nytårskur i Riddersalen på Christiansborg Slot for forsvaret og beredskabsstyrelsen, samt efterfølgende kur med repræsentanter for større landsorganisationer og de kongelige protektioner.

Til den store nytårskur vil dronningen ankomme og forlade festlighederne i guldkaret med eskorte af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

Kun én gang tidligere har dronning Margrethe måttet aflyse festlighederne. Det skete i 2005 som følge af tsunamien i Sydøstasien i julen 2004.