Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Fire helt nye billeder af kronprinsparrets ældste søn, prins Christian, er torsdag morgen blevet offentliggjort i forbindelse med, at han træder et skridt nærmere de voksnes rækker.

Det er nemlig nu 15 år siden, at landets kommende konge blev født – og de nye billeder vækker stor begejstring.

På det første billede ses prinsen kigge intenst og alvorligt ind i kameraet – i en stil, der vækker lidt minder om hans fætter, prins Nikolai, der blandt andet arbejder som model.

På de to efterfølgende billeder poserer han iført et jakkesæt, mens han på det sidste billede smiler til kameraet.

»Prins Christian fejrer dagen sammen med sin familie,« oplyser kongehuset i forbindelse med udgivelsen af de nye billeder.

De nye billeder har siden fået stor ros af flere brugere på det danske kongehus' Instagram, hvor de blandt andet er blevet delt:

'Sårn en flot fyr. Og så har han sine forældres venlige øjne. Ham kan vi være meget stolte af. Stort tillykke med fødselsdagen,' skriver en bruger, mens en anden skriver:

'Wow, en smuk, smuk ung mand! Med et dejligt smil. Smukke, kærlige dreng! Den dreng har altid virket så harmonisk og glad – og til bare at hvile totalt i sig selv! Der er nogle gode forældre bag! Hjerteligt tillykke, prins Christian.'

En tredje bruger påpeger, at prinsen ligner sin mor, kronprinsesse Mary:

'Wauw, fantastiske billeder! Prins Christian kommer til at smelte så mange pigehjerter. Sikke et dejligt smil, han har. Han ligner sin smukke mor! Danmark har en meget flot fremtid i ham,' skriver brugeren i en kommentar til billederne.

Ofte er det kronprinsesse Mary, der tager fødselsdagsbillederne af sine børn, men denne gang er det fotografen Franne Voigt, der har stået bag kameraet.

Christian Valdemar Henri John, der lyder den fulde titel prins til Danmark, greve af Monpezat, kom til verden klokken 01.57 på Rigshospitalet 15. oktober 2005 og gjorde dermed kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til forældre for første gang.

Prins Christian er storebror til prinsesse Isabella, der er 13 år, og til de niårige tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine.