Lyt til artiklen

Dronning Margrethe deltager hvert år i 4. juli-festen i Rebild Bakker, der markerer venskabet mellem USA og Danmark.

Men i år bliver festen ganske anderledes. Det sker på baggrund af det frygtelige angreb i Field's søndag.

»Vi holder et minuts stilhed i starten ved selve Rebild-festen, og så vil biskoppen, der traditionelt deltager og afholder bøn, sende tanker til ofrene og deres pårørende,« siger Helene Christensen, generalsekretær i Rebildselskabet, til TV 2 Nord.

I løbet af formiddagen har der været stor usikkerhed om, hvorvidt Dronningen deltager. Men nu fortæller Kongehuset, at Dronningen vil deltage som planlagt, efter programmet er blevet ændret.

»Vi kan bekræfte, at Dronningen deltager,« udtaler Kongehusets kommunikationsafdeling til B.T.

Søndag aften aflyste Kongehuset en reception på 'Kongeskibet Dannebrog' i anledningen af Tour de France.

Men mandag afvikler man altså Dronningens program som planlagt – omend markeringen af venskabet mellem USA og Danmark i Rebild Bakker bliver en smule anderledes end normalt.

Det er ellers Rebildfestens 110-års jubilæum.

USAs nye ambassadør i Danmark, som blev modtaget af Dronningen fredag, skriver på Twitter, at han er rystet over skyderiet.

'Vores tanker er hos ofrene, deres familier og alle dem, hvis liv er forandret for evigt på grund af dagens hændelser,' lyder det fra Alan Leventhal.

Dronningen og Kronprinsparret udsendte i aftes en meddelelse efter angrebet, som har kostet tre mennesker livet.

»Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien. Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer,« skrev de.