Det vil - ganske efter prins Henriks ønske - være et intimt arrangement for 60 af de nærmeste, når Prinsen bisættes fra Christiansborg Slotskirke tirsdag. Det oplyste Kongehusets kommunikationschef Lene Balleby på et pressemøde mandag formiddag.

Gæstelisten er endnu ikke offentliggjort, men det blev oplyst, at de få udvalgte naturligvis tæller dronning Margrethe samt resten af den kongelige familie. Derudover er noget af Prinsens franske familie indbudt foruden repræsentanter fra Danmark og fra hoffet.

Gæsterne vil ankomme klokken 10.30, mens Kongefamilien ankommer et kvarter senere.

Castrum Doloris for offentligheden i Christiansborg Slotskirke søndag den 18. februar 2018.
Castrum Doloris for offentligheden i Christiansborg Slotskirke søndag den 18. februar 2018. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Der vil også være journalister til stede, og du kan følge bisættelsen live på bt.dk.

Selve bisættelsen vil vare 45 minutter og bliver afsluttet med jordpåkastelse. Herefter vil der være en afsluttende sørge-salut.

Undervejs vil tre kor - blandt andet Det Kongelige Drengekor - synge prins Henriks farvel.

Klokkerne i alle landets kirker vil kime både før bisættelsen og efter.

Dronning Margrethe venter på, at Prins Henriks kiste skal ankomme til Christiansborg Slotskirke fredag den 16 februar 2018.
Dronning Margrethe venter på, at Prins Henriks kiste skal ankomme til Christiansborg Slotskirke fredag den 16 februar 2018. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Efter bisættelsen vil rustvognen køre fra kirken efterfulgt af to vogne, hvori bærerne af kisten vil indfinde sig. De vil følge Prinsen helt til slut, lyder det fra Kongehuset.

Rustvognen vil blive ført af bedemanden, som tidligere har kørt med afdøde soldater fra Afghanistan.

Prins Henrik aftjente selv sin værnepligt i den franske hær, hvor han fra 1959 til 1962 var udstationeret i Algeriet, der var en fransk koloni frem til 1962.

Hele den royale familie ankommer til Chrstiansborg Slotskirke fredag. Til højre i billedet aner man prins Henriks båre blive båret ind.
Hele den royale familie ankommer til Chrstiansborg Slotskirke fredag. Til højre i billedet aner man prins Henriks båre blive båret ind. Foto: PICTURE PRESS EUROPE/SIPA
Vis mere
Prins Henriks båre bæres ind i Christiansborg Slotskirke, hvor den indtil tirsdag klokken 19 vil kunne besøges af offentligheden.
Prins Henriks båre bæres ind i Christiansborg Slotskirke, hvor den indtil tirsdag klokken 19 vil kunne besøges af offentligheden. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Tidligere er det kommet frem, at Prinsen skal kremeres. Den ene halvdel spredes i de danske farvande, mens den anden halvdel skal nedsættes i Fredensborg Slotshave.

Kongehusets kommunikationschef har ikke ønsket at oplyse, hvor og hvordan asken skal spredes, eller præcis hvor i den private have, den resterende halvdel skal nedsænkes. Det vil ske til en privat ceremoni, hvor pressen ikke er indbudt.

Tusindvis af mennesker stod i kø for at komme ind i Christiansborg Slotskirke søndag den 18. februar 2018.
Tusindvis af mennesker stod i kø for at komme ind i Christiansborg Slotskirke søndag den 18. februar 2018. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Da bisættelsen holdes privat, er 200 af prins Henriks venner, gudbørn, protektioner og andet dog indbudt til et sidste farvel mandag klokken 13, ligesom folket har haft mulighed for at besøge Prinsens båre, som har ligget på såkaldt Castrum Dolores i Christiansborg Slotskirke fra lørdag den 17. februar 2018 til mandag den 19. februar 2018.

Foreløbig har 14.000 danskere været forbi, oplyser Kongehuset.

Castrum Doloris har siden 1600-tallet været en fast tradition i Kongehuset. I Christiansborg Slotskirke er det betegnelsen for den forhøjning, hvorpå Prins Henriks båre er placeret. I Prinsens tilfælde er det på en katafalk, der er overdækket med et klæde i purpurfarvet fløjl, oplyser Kongehuset.

Modsat Lit de parade, som man kender fra udlandet, er der ved Castrum Dolores tale om en lukket kiste.

Sidste chance for at se denne er mandag klokken 15 til 19.

Du kan læse alt om dagens pressebriefing herunder: