Den 22. marts åbner Kongehuset for en ny særudstilling om kong Frederiks liv på Amalienborg museet.

Her udstiller man blandt andet kong Frederiks gamle studenterhue, som potentielt afslører flere detaljer om hans studentertid.

I Danmark er der som bekendt tradition for, at man kan få et klip i sin studenterhue, hvis man i løbet af sin studentertid gør forskellige ting - ofte i sammenhæng med alkohol.

Kong Frederik blev student i 1986 fra Øregård Gymnasium i Hellerup lidt nord for København.

Kong Frederik (th) og prins Joachim med studenterhue i 1986.
Kong Frederik (th) og prins Joachim med studenterhue i 1986. Foto: Schaumborg-Lippe/Ritzau Scanpix
Vis mere

Kongehuset har delt flere billeder på deres Instagramside fra den kommende udstilling, og her viser et af billederne, at kong Frederik fik mindst tre klip i sin studenterhue.

Det er ofte forskelligt fra skole til skole, hvad de enkelte klip står for, men følger man reglerne fra Danskstudenterkørsel.dk, ser det i hvert fald ud til, at kong Frederik fik drukket en masse øl.

Billedet af studenterhuen afslører nemlig, at han i sin tid fik klippet to firkanter i svedbåndet, og det betyder, at man har drukket en hel kasse øl - eller genstande svarende til en kasse øl - på under 24 timer.

Danskstudenterkørsel.dk tilføjer, at firkanten også kan betyde, at man har kysset med en person, som man ikke tidligere har kysset med.

Den kommende udstilling består udover studenterhuen af forskellige genstande, portrætmalerier, fotografier og videoer, der ifølge kongehuset 'fortæller historien om Kongens liv og person'.

Kong Frederik og dronning Mary vil selv deltage i åbningen af udstillingen.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen':