Dronning Margrethe bød tirsdag aften Danmarks kulturelite til bal på Christiansborg Slot, men popdronningen Medina skabte mildest talt opsigt ved at ankomme hele 10 minutter efter Dronningen.

Historiker og kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen kalder Medinas sene ankomst for et kæmpe brud på den normale etikette.

»Etiketten er helt klart, at Dronningen ankommer til sidst som værten og statsoverhovedet, og det er et stort brud på etiketten at komme efter hende. Jeg kan simpelthen ikke huske, at der er fortilfælde, hvor nogen gæster er ankommet til sådan en form for arrangement efter Dronningen,« siger Lars Hovbakke Sørensen til BT.

Ifølge Lars Hovbakke er Dronning Margrethe meget optaget af, at etiketterne overholdes.

»Jeg tror bestemt ikke Dronningen er begejstret for, at en af hendes gæster ankommer flere minutter efter hende selv. Det er helt uden for etiketten,« siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Medina hilser på dronning Margrethe til aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot.
Medina hilser på dronning Margrethe til aftenselskab for kunst og kultur på Christiansborg Slot. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Vis mere

Medina var ikke den eneste kendis, som havde misforstået etiketten eller set forkert på uret.

Også skuespiller Thure Lindhardt kom flere minutter for sent til aftenens arrangement, hvor 300 af de mest kendte danske sportsstjerner, sangere, skuespillere og andre kulturpersonligheder var inviteret til 'aftenselskab' af Dronningen.

Også regeringen var repræsenteret i form af kulturminister Bertel Haarder (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

De blev alle modtaget af Dronningen i ensom majestæt. Hendes ægtefælle, prins Henrik, er officielt gået på pension fra sine royale pligter og mødte ikke op til arrangementet.

Medina koncert i Rødovre, sanger, sangerinde.
Medina koncert i Rødovre, sanger, sangerinde. Foto: Brian Bergmann
Vis mere