Lyt til artiklen

I videoen øverst kan du se dronningen og den øvrige kongefamilie ankomme.

Opdatering: Dronning Margrethe, kronprinsparret samt prins Joachim og Marie har forladt Christiansborg Slotskirke efter lørdag formiddag at have besøgt afdøde prins Henrik.

BT's reporter på stedet fortæller, at de fem royale var hos Prins Henrik i godt tyve minutter, inden de igen drog afsted.

“De kom i deres kronebiler, krammede først og gik så direkte ind. Da de kom ud, var det Dronningen først og derefter kronprinsparret samt Joachim og Marie.”

Det kongelige besøg foregik uden snak med eller vink til de fremmødte.

 

Dronningen og den nærmeste royale familie besøger lørdag formiddag prins Henriks kiste.

Det sker efter, at Prinsens båre fredag blev overført fra Amalienborg til Christiansborg Slotskirke. Her ligger den afdøde 83-årige på castrum doloris, så familien og den danske befolkning har mulighed for at sige et sidste farvel til prins Henrik.

H.M. Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til Castrum Doloris i Christiansborg Slotskirke i København, lørdag den 17. februar 2018.
H.M. Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til Castrum Doloris i Christiansborg Slotskirke i København, lørdag den 17. februar 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Lørdag formiddag er det planlagt, at dronning Margrethe skal ankomme til slotskirken for at besøge sin afdøde mands kiste, der ligger på en forhøjning i kirken og bevogtes af otte officerer.

Omkring klokken 10.20 ankom Dronningen så sammen med kronprinseparret, prins Joachim og Marie til Prins Jørgens Gård, hvorfra de gik ind til Christiansborg Slotskirke for at besøge den afdøde, fortæller BT's reporter på stedet.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til Castrum Doloris i Christiansborg Slotskirke i København, lørdag den 17. februar 2018.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankommer til Castrum Doloris i Christiansborg Slotskirke i København, lørdag den 17. februar 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Besøget sker, inden der senere lørdag åbnes op for offentligheden, der får mulighed for at besøge kirken og vise prins Henrik en sidste respekt.

Prins Henrik sov tirsdag aften stille ind på Fredensborg Slot, efter at han dagen før var kommet hjem fra Rigshospitalet.

Prins Joachim og prinsesse Marie ankommer til Castrum Doloris i Christiansborg Slotskirke i København, lørdag den 17. februar 2018.
Prins Joachim og prinsesse Marie ankommer til Castrum Doloris i Christiansborg Slotskirke i København, lørdag den 17. februar 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Det er muligt for alle at se prinsen i castrum doloris fra lørdag eftermiddag klokken tre til lørdag aften klokken syv, søndag fra middag til syv om aftenen og mandag eftermiddag fra klokken tre og fire timer frem.