Prins Henriks runde dag holdes i morgen under helt private former på Prinsgemalens vinslot i Frankrig, Chateau de Caix

Man kommer til at kigge forgæves, hvis man spejder efter de kongelige i Københavns indre by i disse dage.

Der residerer nemlig kun én kongelig på Amalienborg. Og det er prinsesse Benedikte, der fungerer som rigsforstander i dag og i morgen.

Resten af den kongelige familie fra Amalienborg er alle rejst til det sydfranske, nærmere betegnet Chateau de Caix i Cahors, hvor de har sluttet sig til onsdagens runde fødselar, Prinsgemalen.

Prins Henrik: Her er billederne vi aldrig glemmer

For selv om det officielle Danmark inklusive DR og TV2 allerede har hyldet prins Henrik, så er det faktisk først onsdag 11. juni, at Prinsgemalen fylder 80 år.

Her stiller Henrik, Margrethe, Frederik, Mary, Joachim, Marie og alle otte børnebørn i morgen formiddag op til fælles fotografering i haven bag regentparrets sydfranske vinslot.

Læs også: Prins Henrik: Jamen er det ikke ...


Hvad der ellers skal foregå bag de tykke mure på vinslottet, henlægger sig til privatlivets fred. Prinsgemalen har nemlig hele tiden ønsket at hans runde dag skal holdes på Caix.

Torsdag den 12. juni returnerer den kongelige familie til Danmark, hvor kronprins Frederik løser moster fra de kongelige pligter som rigsforstander, mens regentparret har såkaldt residens-forlæggelse til Fredensborg Slot.