Mens hele 63 procent af befolkningen betegnes som fattige i Swaziland, lever landets royale overhoved, Kong Mswati III, et liv i luksus.

Den 51-årige konges liv i sus og dus har ofte været genstand for kritik gennem årene, men det tyder ikke på, at Kong Mswati III er blevet mere tilbageholdende med årene.

Monarken, som angiveligt er god for 200 millioner dollars - svarende til omkring 1,3 milliarder kroner - har i hvert fald lige givet det, som kritikere kalder for en 'royal fuckfinger' til folket.

Ifølge mediet har Kong Mswati III nemlig brugt omkring 113 millioner kroner på mindst 15 nye Rolls-Royces samt et dusin BMW'er. Det skriver The Times.

Kong Mswati III (midten) med en af sine 15 koner (venstre) samt Frankrigs præsident, Emmanuel Macron (højre).
Kong Mswati III (midten) med en af sine 15 koner (venstre) samt Frankrigs præsident, Emmanuel Macron (højre). Foto: LUDOVIC MARIN
Vis mere

Nogle af bilerne er efter sigende til hans i alt 15 koner, mens resten er til en række af hans nærmeste familiemedlemmer.

Bilerne blev foreviget på kamera, da de blev leveret fra Sydafrika til hans palads i Swaziland (med det officielle navn Kongeriget eSwatini), og det dyre køb har i den grad vakt opsigt.

Især fordi det kommer kort tid efter, at offentlige ansatte har været på gaden for at protestere over de lave lønninger i landet.

»I Swaziland har offentligt ansatte ikke modtaget lønjusteringer i tre år, og sundhedssystemet er fuldstændigt kollapset, så de svageste af de svageste er ekstra udsatte,« siger Wandile Dludlu fra Democratic Movement til Times Live.

Kong Mswati III besøger her Det Hvide Hus i USA med en af sine mange koner. Billedet er taget i 2014.
Kong Mswati III besøger her Det Hvide Hus i USA med en af sine mange koner. Billedet er taget i 2014. Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Vis mere

Han siger endvidere, at Kong Mswati III's pengeforbrug er et tegn på arrogance og en ligegyldighed for folket.

»Han giver dem stort set sin midterste finger,« siger han.

Det er som sagt ikke første gang, at Kong Mswati III bliver kritiseret for at prale med sit luksuriøse liv, mens hans folk må gå sultne i seng.

I 2014 tog Kong Mswati III overskrifterne verden over, fordi han på sensationel vis formåede at holde sit årlige budget nede på 61 millioner dollars - hvilket står i skærende kontrast til det faktum, at størstedelen af hans folk må leve for én dollar om dagen.

Kong Mswati III med en af sine hustruer i 2012.
Kong Mswati III med en af sine hustruer i 2012. Foto: KARIM SAHIB
Vis mere

Udover en flåde af luksusbiler ejer kongen også flere privatfly samt sin helt egen lufthavn.

Mswati III blev konge som blot 18-årig, hvilket på daværende tidspunkt gjorde ham til den yngste monark i verden. Han har mindst 15 koner og 23 børn.

Som bonusinfo til de interesserede læsere, kan det tilføjes, at da Kong Mswati III blev 50 år sidste år, fejrede han det ved at skifte landets navn til eSwatini, som var landets originale navn, inden det i begyndelsen af 1900-tallet blev koloniseret af Storbritannien.

eSwatini betyder i øvrigt 'Swaziernes land'.