Kong Charles gjorde sit for at charmere på sit første officielle statsbesøg.

Efter den militære velkomst til Tyskland onsdag ved det fredssymbolske landemærke Brandenburger Tor – og efter dagens forskellige programpunkter – talte den britiske konge nemlig til den efterfølgende statslige festmiddag flydende tysk i den indledende del af sin officielle tale.

Det skriver The Independent – og du kan selv se den overraskende tale i videoen øverst i artiklen.

Den britiske konge takkede under sin tyske tale til statsmiddagen for den varme velkomst til den »ganske særlige« tyske nation, ligesom han fortalte, at han var »helt overbevist« om, at båndene mellem Storbritannien og Tyskland kun ville »vokse sig endnu stærkere« på trods af Brexit.

Kong Charles overraskede med en tale på tysk ved statsmiddagen under sit første officielle statsbesøg i Tyskland, 29. marts 2023.
Kong Charles overraskede med en tale på tysk ved statsmiddagen under sit første officielle statsbesøg i Tyskland, 29. marts 2023. Foto: BERND VON JUTRCZENKA
Vis mere

Ikke mindst fik kong Charles salen fyldt med højtstående tyske embedsfolk til at bryde ud i grin.

Det skete både, da han mindedes sine oplevelser med pølser og øl i München, og da han refererede til den britiske sketch '90-års fødselsdagen', hvor man ser en ældre aristokrat blive serviceret af en gradvist fuldere og fuldere tjener, der tømmer de glas, der bliver skænket aristokratens udeblevne gæster.

Ifølge Sky News er sketchen nemlig – lige som herhjemme – populær i Tyskland, hvor mange ser den nytårsaften.

Kong Charles og dronninggemalinde Camilla ankom onsdag til Berlin på det officielle statsbesøg, som er det første udenlandske statsbesøg, efter parret overtog den britiske trone.

Her blev de taget formelt imod af den tyske præsident, Frank-Walter Steinmeier, og hans hustru, Elke Buedenbender, da de landede ved Brandenburger Tor.

Om det skyldtes tyskkundskaberne vides ikke, men i hvert fald måtte kong Charles også undervejs afvise ikke bare én, men to papirkroner, han blev begavet med af de fremmødte tyskere, skriver The Mirror.

Torsdag skal kong Charles igen holde tale i det tyske parlament, Forbundsdagen, som den første britiske monark nogensinde.

Denne tale vil formentligt ligeledes forgå på både tysk og engelsk.

Den britiske kong Charles var placeret ved siden af den tidligere tyske forbundskansler Angela Merkel til statsmiddagen.
Den britiske kong Charles var placeret ved siden af den tidligere tyske forbundskansler Angela Merkel til statsmiddagen. Foto: BERND VON JUTRCZENKA
Vis mere

Kong Charles og det britiske monarki har nemlig gennem mange år haft forbindelser til de tyske adelige.

Ifølge Sky News var det også rygtedes, at kongens tyske fætre, herunder prins Donatus af Hessen, var inviteret til onsdagens statsmiddag.

Det samme skulle angiveligt være tilfældet for den tyske prins Baden Bernhard og hans far, prins Ludwig af Baden.

Fredag går turen videre til Hamborg under det officielle statsbesøg, der oprindeligt skulle være startet i Frankrig, hvilket dog blev aflyst efter voldsomme protester over landets pensionsreformer.